Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen

A tengeri herkentyűk elkészítésétől általában idegenkedünk, mert bonyolultnak és költségesnek tartjuk. Az alábbi recept megváltoztatja elképzeléseinket.

A serpenyős tintahal citrommal receptjéért kattints ide!

Idegenkedésünk egyébként teljesen jogos, ugyanis nem minden nap találkozunk tintahallal a magyar ugaron. Pedig a világot összekötő kereskedelmi hálózatoknak köszönhetően ma már a legtöbb hipermarketben könnyen beszerezhetjük például a fenti recepthez szükséges tintahalat.

A fűszeres búzadarás bundának köszönhetően az egész fogás viszonylag háziasított aromát kap, de közben nem veszíti el a Földközi-tengeri konyha hatásait sem. A mediterrán régió és a tengeri gasztronómia így bármelyik hétköznap beköltözhet a konyhánkba.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?