Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen

A tengeri herkentyűk elkészítésétől általában idegenkedünk, mert bonyolultnak és költségesnek tartjuk. Az alábbi recept megváltoztatja elképzeléseinket.

A serpenyős tintahal citrommal receptjéért kattints ide!

Idegenkedésünk egyébként teljesen jogos, ugyanis nem minden nap találkozunk tintahallal a magyar ugaron. Pedig a világot összekötő kereskedelmi hálózatoknak köszönhetően ma már a legtöbb hipermarketben könnyen beszerezhetjük például a fenti recepthez szükséges tintahalat.

A fűszeres búzadarás bundának köszönhetően az egész fogás viszonylag háziasított aromát kap, de közben nem veszíti el a Földközi-tengeri konyha hatásait sem. A mediterrán régió és a tengeri gasztronómia így bármelyik hétköznap beköltözhet a konyhánkba.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Most komolyan, ez egy "cikk"???? Ez a 10 sor? Még ha a recept jó is (bár az sem egy nagy man?ver), ez azért igen kevés.... Reméltem, hogy ötletek tengere vár itt, de csalódnom kellett :(

Törölt felhasználó

Egyet kell értsek kisszunyival... a tengeri herkenty?k nem merülnek ki a tintahalban és pláne nem annak egyféle elkészítésében O.o Tehát ha már ennyi a tartalom célszer? lett volna valami ilyen címet adni: a tintahal könnyen is elkészíthet?. Így senkit nem érne csalódás.

Címlapról ajánljuk

További cikkek