Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen

A tengeri herkentyűk elkészítésétől általában idegenkedünk, mert bonyolultnak és költségesnek tartjuk. Az alábbi recept megváltoztatja elképzeléseinket.

A serpenyős tintahal citrommal receptjéért kattints ide!

Idegenkedésünk egyébként teljesen jogos, ugyanis nem minden nap találkozunk tintahallal a magyar ugaron. Pedig a világot összekötő kereskedelmi hálózatoknak köszönhetően ma már a legtöbb hipermarketben könnyen beszerezhetjük például a fenti recepthez szükséges tintahalat.

A fűszeres búzadarás bundának köszönhetően az egész fogás viszonylag háziasított aromát kap, de közben nem veszíti el a Földközi-tengeri konyha hatásait sem. A mediterrán régió és a tengeri gasztronómia így bármelyik hétköznap beköltözhet a konyhánkba.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Most komolyan, ez egy "cikk"???? Ez a 10 sor? Még ha a recept jó is (bár az sem egy nagy man?ver), ez azért igen kevés.... Reméltem, hogy ötletek tengere vár itt, de csalódnom kellett :(

Törölt felhasználó

Egyet kell értsek kisszunyival... a tengeri herkenty?k nem merülnek ki a tintahalban és pláne nem annak egyféle elkészítésében O.o Tehát ha már ennyi a tartalom célszer? lett volna valami ilyen címet adni: a tintahal könnyen is elkészíthet?. Így senkit nem érne csalódás.

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek