Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen

A tengeri herkentyűk elkészítésétől általában idegenkedünk, mert bonyolultnak és költségesnek tartjuk. Az alábbi recept megváltoztatja elképzeléseinket.

A serpenyős tintahal citrommal receptjéért kattints ide!

Idegenkedésünk egyébként teljesen jogos, ugyanis nem minden nap találkozunk tintahallal a magyar ugaron. Pedig a világot összekötő kereskedelmi hálózatoknak köszönhetően ma már a legtöbb hipermarketben könnyen beszerezhetjük például a fenti recepthez szükséges tintahalat.

A fűszeres búzadarás bundának köszönhetően az egész fogás viszonylag háziasított aromát kap, de közben nem veszíti el a Földközi-tengeri konyha hatásait sem. A mediterrán régió és a tengeri gasztronómia így bármelyik hétköznap beköltözhet a konyhánkba.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

A legfinomabb hókifli

Ezeket a hókifliket a mandula és a mogyoró teszik igazán karakteressé. Sokáig eláll, ezért jóval karácsony előtt elkészíthető. Szeretettel ajánlom a tortaváltozatát is!