Ha valami finomra vágysz, de nem akarod bekapcsolni a sütőt: sütés nélküli málnás joghurtkocka

Van élet a fagylalton túl, ha nyári desszertekről van szó: mi most egy szuper, zselatinos joghurtkockát készítettünk, amiben az egyetlen nehézség az, hogy várni kell, amíg megdermed. (x)

A desszert három rétegből áll, ennek ellenére pofonegyszerű, és hamar elkészíthető. Nem kell sokáig ott állni mellette, nincs sütőjáratás, összesen 3 percre kell bekapcsolni a főzőlapot, amíg a zselatint feloldjuk.

A sütemény alapját egy egyszerű vajas-kekszes réteg adja, amihez érdemes valamilyen digestive kekszet használni. Sokad dobhat a sütin az is, ha a keksz mellé némi mandulát, mogyorót vagy diót darálunk. 

Frissítő, légies, remegősen tökéletes - recept ITT

A málna a recept egyik sztárja, ezt több helyen is felhasználjuk a sütiben. Kerül egy adag egész málna a joghurtos rétegbe, egy adag főzve a tetejére, pár szemet pedig a díszítéshez is félreteszünk.

A süti másik lelke pedig a görög joghurt, amiből érdemes zsírosabb, tényleg jó minőségűt választani, mert nagyon sok múlik rajta. A joghurtot némi tejszínnel tesszük még légiesebbé, zselatinnal pedig remegősen tökéletessé.

A málnás joghurtkocka pontos receptjét ITT találjátok

Apropó, zselatin: arra nagyon figyeljünk, hogy a lapokat áztassuk be használat előtt 10 percre, főzéskor pedig még véletlenül se forraljuk fel. A joghurtos réteg mellett érdemes a málnaszószba is tenni egy-két lapot, hogy szépen szeletelhető és stabil legyen a végeredmény.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek