Fesd körömlakkal a húsvéti tojást!

Körömlakkal tojást díszíteni az egyik legegyszerűbb technika. Nemcsak hogy gyors és fillérekből kivitelezhető, de varázslatos márványmintázatos végeredményt is kapsz.

Így készíts márványmintás húsvéti tojásokat körömlakkal!

Amire szükséged lesz:

  • színes körömlakkok
  • főtttojások
  • egy műanyag tál langyos vízzel megtöltve
  • fogvájó pálcikák vagy hurkapálcák
  • gumikesztyű

Így csináld:

  • A langyos vízzel teli tálba csepegtesd bele a tetszőlegesen kiválasztott színű körömlakkokat. Figyeld alaposan: ha a körömlakkcseppek lesüllyednek a tál aljára, akkor nem elég meleg a víz, cseréld ki!
  • Ha már egyenletesen elterültek a víz tetején, a fapálcikád segítségével finoman keverd össze a színeketvagy húzz a felszínre absztrakt mintákat. Ne bonyolítsd túl, különben a pálcikádra tapad a körömlakk nagy része!
  • Ha elvegyültek a színek, fogd meg a tojás két oldalát, majd óvatosan forgasd bele a körömlakkos vízbe. Várj egy fél percet mielőtt kiveszed, hogy a körömlakk alaposan rátapadjon a tojáshéjra!
  • Utolsó lépésként tedd ki egy tányérra száradni, majd amikor már nagyjából megkötött rajta a lakk, a másik oldalával is csináld meg a fenti lépéseket. Ha többször megismétled a folyamatot, sokkal izgalmasabb márványmintázatot fogsz kapni.

Olvastad már?

15 ötletdús tipp, hogy a te húsvéti tojásaidat akarja mindenki!

(via goodhousekeeping)

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Remek ötlet, de csak akkor, ha nem fogyasztásra megy a tojás. A körömlakk mérgez? és át szívódhat a tojáshéjjon keresztül.

yeri

kipróbáltam, de sajnos korántsem olyan egyszer?, mint ahogy látszik. Ha végre fent maradt a lakk a víz tetején, nekem akkor sem tapadt így a tojásra és megfolyt rajta. ráadásul a lakktól csúszott mint a veszett fene pár kicsúszott a kezemb?l. aztán beleragadt, abba amiben szárítani próbáltam. Summa-summárum sok lakk ment kárba, majd meg fulladtznk olyan b?z volt és végül egy normális tojás sem lett.

Törölt felhasználó

Csatlakozom Yeri-hez..mindennek mondanám csak nem egyszer?nek..könnyen összecsomósodik a lakk, és még ha sikerült is ügyesen (kézben) megszárítani, az eredmény messze nem lesz olyan szép, mint a videon..legalábbis els? néhány próbálkozásra tuti nem.. :( pedig lelkes voltam, de végül kézzel festettem be a tojásokat körömlakkal :D

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.