Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fény derült az igazságra a betűtésztával kapcsolatban

Valószínűleg ti is gondolkoztatok már azon, hogy a betűtésztában minden betű szerepel-e. Egy férfi most megválaszolta a nagy kérdést.

Közel négy óra kellett hozzá, de kiderült, szerepel-e minden betű a betűtésztás levesben, és ha igen, akkor hány darab van belőlük összesen. John Stitch nem a hagyományos, nálunk is kapható betűtésztát vásárolta meg, hanem egy betűtésztás konzervlevest.

Két paradicsomleves-konzervet vásárolt, és mind a kettőt hosszas vizsgálat alá vetette. A tésztát egy szűrővel választotta szét a levestől, majd egy csipesz segítségével egymás mellé rakta a betűket. Kiderült, hogy az első és a második konzervben is körülbelül ugyanannyi betű van (179 és 180 db).

John mindkét levesben megtalálta az angol ABC összes betűjét. Eloszlásuk viszont nagyon eltérő volt, mivel A betűből például csak egyetlen darab volt a második konzervben, míg az elsőben csak két R betű.

Johnt többen azzal vádolják, hogy ő a világ legunalmasabb embere, ha ilyen kísérleteket végez, de a férfi megnyugtatott mindenkit, hogy a számolás csak egy kósza ötlet volt.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!