4 fehérjebomba alapanyag őszre, ami simán kiváltja a húst

Itt van az ősz, itt van újra, és vele a kicsit nehezebb és laktatóbb ételek sora, na meg persze a vadiúj szezonális alapanyagpaletta. Ha nem ennénk annyi húst, a fehérjebevitelre viszont figyelnénk, válasszunk a 4 fehérjebomba közül!

Nem tudjuk pontosan, ti hogy vagytok vele, de a mi környezetünkben egészen sokan kezdenek leszokni-szokogatni a húsevésről, de legalábbis csökkenteni a bevitt húsmennyiséget. Személy szerint is úgy érzem, hogy sokkal könnyeb közérzetet ad az embernek, ha a héten 1-1 napra elfelejt mindent, ami húsos. A fehérjét viszont pótolni kell! (Itt persze közbe ékelhető az állati fehérjét gyakorta felváltó hüvelyesek puffasztó hatásának problematikája, de ez kinél-kinél szubjektív, engedjük is el.)

Lássuk tehát, mi az a négy, ősziesre simán hangolható fehérjebomba alapanyag, amit vess be, ha nem ennél húst! Katt a gépre!


Még több őszi cikk:

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!