Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fedezd fel Buda rejtett kis kertjét: irány aMajomhoz!

Nehéz időszakon van túl a magyar vendéglátás, ezért is igazi felüdülés a Városmajor összefüggő zöld lombjai között felfedezni a mindössze két hete megnyitott titkos kertet.

AMajomhoz névre keresztelt udvar nem kisebb küldetéssel indult, minthogy minden este izgalmas zenei és kultúrprogramokkal pezsdítse fel Budát. 

Az utóbbi években a kulturális, gasztronómiai és zenei események többnyire Pesten valósultak meg, viszont mi sem bizonyítja jobban a budai programok létjogosultságát, mint a nemrég próba jelleggel megnyitott kerthelyiség. Az örökségvédelem alatt álló épületegyüttest is felölelő udvar rekonstrukciója idén kezdődött volna, azonban a vírus miatt tolódott, a felszabadult kertet viszont – az összefogás égisze alatt– olyan vendéglátóegységekkel töltötték fel és alakították ki három hét alatt, amelyeknek a korábbi fesztiválszezonokban meghatározó szerepük volt.

Rendezvények, zene, fesztivál, avagy az összefogás titkos kertje

A tulajdonosok nem titkolt célkitűzése, hogy a kert egyfajta közösségi és kulturális találkozóhelyként működjön, s kicsiben teret adjon elmaradt fesztiváloknak vagy eseményeknek. Minden este élőzenével várják a vendégeket, napi szinten lehetőséget adva így a különböző zenei műfajok előadóinak. Programok és fesztiválok tekintetében a Paloznaki Jazzpiknik is jelen lesz majd, de a későbbiekben olyan nosztalgikus estéket is megidéznek, mint a MokkaCukka vagy a Süss fel nap bulijai.

Fókuszban a fiatal magyar borászok

Amellett, hogy Divinonak köszönhetően kizárólag fiatal, magyar borászatok tételei közül válogathatunk. A Junibor – Fiatal Borászok Egyesületével közös együttműködés által olyan tematikus bor és pezsgőkóstolókkal találkozhatunk, mint Hernyák Tamás, etyeki borász első pezsgőjének bemutatója. A bor mellett olyan nyári klasszikusokat is megtalálunk, mint a gin tonic vagy az aperol spritz.

Ami a gasztronómiát illeti: vidéki és belvárosi éttermek a foodtruckokban!

Nem csak kultúrprogramok, de mennyei ételek tekintetében is hétről-hétre meglepetéssel készül aMajomhoz. A kovásszal kelesztett pizzáiról, fatüzeléses kemencéjéről, és izgalmas feltéteiről már jól ismert Blitz Pizza truckja és a Burger Market kézműves burgerei mellé, a közeljövőben vidéki és belvárosi éttermek is helyet kapnak a kertben. Tervben van vegetáriánus vonal bővítése és olyan nevekkel találkozhatunk nemsokára, mint a például a Pomodoro, vagy a MazelTov, de vidéki kedvenceink is felbukkannak majd egy-egy hétvége erejéig.
 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Kiss Bálint / Socially

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!