Fakanalak új ruhában

Manapság nagyon divatosak a színesre festett fakanalak. Éppen ezért kerestünk nektek a Jófogáson párat, hogy megmutathassuk, hogyan újíthatjátok fel őket otthon. (x)

Vadásztunk egy négyféle méretű fakanalakból és egy tartóból álló készletet a Jófogáson. Meg is érkezett a sosem használt szett, de a stílusával, mintájával és színével egyáltalán nem voltunk elégedettek - indulhatott is a redesign!

Kellékek:

fakanalak és fakanáltartó

1 fehér festékspray

színes karton

kétoldalas ragasztó

csiszolópapír

papír ragasztószalag

Költségek:

fakanáltartó és fakanalak a Jófogásról 2.000 forint

1 festékspray 1.090 forint

színes karton 250 forint

Összesen: 3.340 forint

Elkészítés ideje: 2 nap (a festék száradását is beleszámítva)

Nehézségi fok: egyszerű, de időigényes

Az általunk vásárolt fakanalak végei vöröses, vésett motívumokkal voltak díszítve, és barnára voltak festve. Első lépésként, hogy halványuljon a sötét szín, kicsit megcsiszoltuk őket. Ezután papír ragasztószalaggal egyenes vonalban leragasztottuk a fakanalak szárait, hogy egy bizonyos ponton túl biztosan ne fogja össze őket a festék. Lefújtuk először, majd 12 órával később megismételtük a festést. Közben kétoldalas ragasztóval színes papírt tettünk a tárolóra, hogy eltakarjuk az ott látható szintén vésett mintákat. A száradási idő után már csak a tárolót kellett felszögelni, és beletenni a fakanalakat. (x)

Egy Jófogásért kattints ide

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?