Több okból is fahéjat kéne ennünk, minden nap

Legtöbben csupán karácsonykor vesszük elő, esetleg a tejbegrízre, a kevert sütibe vagy a kelt tésztás csiga tésztájára szórjuk, de fogalmunk sincs róla, mennyire egészséges.

Őrölt illetve rúd formában mindannyiunknál lapul némi fahéj a polcon, igaz? Hétköznapi alapanyag, de tudtad, hogy az egyik legrégebbi fűszer, amely már a Bibliában is említésre került, és az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták? Nemcsak fűszerként, de gyógyítási célból is, ráadásul a fahéjat értékesebbnek tartották, mint az aranyat.

Több okból is fahéjat kéne ennünk minden nap

Érdekessége, hogy nagy mennyiségben káros, mert kumarint tartalmaz, ami károsítja a májat, súlyosabb esetben májgyulladáshoz vezet, és sárgaság alakulhat ki. Szóval csak mértékkel fogyasszuk!

Ezen kívül csupa-csupa jót tudunk elmondani élettani hatásairól, lássuk, mik ezek!

Kattints a galériára a fahéj jótékony hatásaiért:

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...