A kenyér lefagyasztása csodás ötlet, mert minden friss és kevésbé friss kenyeret vagy pékterméket meg tud menteni, ha gyorsan lejegeljük - alkalomadtán pedig elővesszük a fagyasztóból, és vagy megvárjuk, míg szobahőmérsékleten vagy a hűtőben kiolvad, ami nem két perc lesz, vagy sütőbe, pirítóba rakjuk. Van azonban egy jóval gyorsabb módja a kenyér kiolvasztásának, már mondjuk is, mi az!

1 nedves konyharuha + 1 mikrohullámú sütő kell hozzá
- nedvesíts be egy konyharuhát, ami teljesen tiszta, de nincs öblítőillata
- terítsd a mikró forgótálcájára a nedves ruhát, és helyezd rá a fagyott kenyeret
- melegítsd a kenyered a mikróban közepes fokozaton, kb. 30 másodpercig
- várj picit, míg kiemeled a mikróból, és edd meg azon melegében!
Fontos: a kenyér vagy pékáru méretétől függően az olvasztás időtartama változhat!
A módszerben az a legjobb, hogy a nedves konyharuha beszívja a kenyérből távozó nedvességet, így nem ázik el az alja, és finom ropogós lesz!
Konyhai praktikáink: