Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt tedd, ha áramszünet miatt leereszt a hűtőd

Áramszünet bármikor előfordulhat, ami következtében az étellel teli hűtő is elkezd kiolvadni. Mit tegyünk egy ilyen helyzetben? Adunk pár igazán hasznos tippet!

Az áramszünet bosszantó tud lenni, és nemcsak azért, mert nem tudjuk megnézni a következő sorozatunkat, hanem például elkezdhet kiolvadni a hűtőnk is, tele étellel. Semmi pánik, csak tartsd szem előtt a következő egyszerű tanácsokat!

1. Ne nyitogasd feleslegesen a hűtő ajtaját!

A hűtő belseje a szigeteléstől és az ajtónyitogatás gyakoriságától függően kezd felmelegedni, éppen ezért csak a legszükségesebb esetekben nyitogasd az ajtaját.
Tudtad? A zárva tartott hűtőszekrényben az ételek négy órán keresztül nem melegednek fel, a mélyhűtő pedig közel 48 órán át tartja a kellő hőmérsékletet. Ha félig van a fagyasztó, akkor ez az idő 24 órára csökken.

2. Szárazjéggel és jégakkuval az áramszünet ellen

Egy áramszünet hosszú órákig eltarthat. Légy előrelátó és mindig tarts pár jégakkut a fagyasztóban, ugyanis ha nagy a vész, ez picit segíthet a helyzeten: nyerhetsz egy kis extra időt, ha a fagyasztóból a hűtőbe pakolod az akkukat vagy a szárazjeget.

Jeges finomságok:

3. Ellenőrizd a hőmérsékletet

Mielőtt megennél valamit, ellenőrizd a hűtő belső hőmérsékletét: amíg nem haladja meg az 5 Celsius-fokot (fagyasztónál ez az érték -18 Celsius-fok körül mozog), addig minden étel biztonságosan fogyasztható. Ha nem vagy biztos a dologban, akkor inkább ne kísérletezz, dobd ki az ételt!

Fogadd meg még a következőket is:

  • Ha felolvadt a fagyasztott élelmiszer, de még hideg, ne fagyaszd le újra! Használd fel, amilyen hamar csak lehet!
  • Hosszabb áramkimaradás után érdemes ellenőrizni, hogy nem jegesedett-e le a hűtőszekrény. A jégréteg nem csak a csomagolt élelmiszereket károsíthatja, de rontja a gép hatásfokát és növeli a fogyasztást is.
  • A kórokozók elszaporodását nem mindig lehet az étel szagáról vagy külleméről felismerni. Egy élelmiszer fogyaszthatóságát ne kóstolással döntsd el!

Ezeket olvastad már?

Forrás: HouseBeautiful, ÉteltCsakOkosan

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!