Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért nagy átverés az olcsó fagylalt

Vegyszerrel és vízzel felfújt fagyival tömnek minket az olcsó fagyizók. Ne dőljetek be nekik!

Kirobbant a nagy fagylaltháború! A magyar cukrászok állítják, hatalmas átverés, amit albán kollégáik fagylalt néven árulnak. Feleáron adnak kétszer akkora gombócot, mint mások, ami tele van vízzel és adalékanyagokkal – írja a Bors.

A gond az, hogy az olcsó cukrászdákban nem tüntetik fel, hogy milyen összetevőkből készítik a fagylaltot, a súlyt és az árat azonban igen. Egy átlagos, jó minőségű gombóc fagyi 4-6 dkg, a rosszabb akár a duplája, vagy annál több is lehet. Az árban is jelentősek a különbségek, míg egy normál gömb fagylalt egy magyar cukrász fagyizóban 280 Ft, addig a súlyra ugyanekkora fagyit az albánoknál még a felénél is kevesebbért meg lehet venni. 

Ez is érdekelhet? 

7 legjobb hűsítő desszert házilag

Az albán fagyizókban az összetevőkkel trükköznek. Az igazi fagylalt összetétele a következő: tej, minimális cukor, tojássárgája, tejszín, gyümölcsös esetében pedig minimum 30, de inkább 50 százalék gyümölcs. Ezzel szemben az olcsó fagyik adalékanyagokból és vízből készülnek, ezért jóval krémesebbek – ezt a Nébih szakembere is megerősítette a lapnak. 

Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen „varázsszert” tesznek a fagylaltokba, hogy szép állaguk legyen, akkor nézzétek meg Damniczki Balázs cukrászmester néhány napja közzétett videóját:

Ezek után szeretnétek még olcsó fagylaltot enni? Nem hinnénk!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!