Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért lehet hal- vagy vizeletszagú a nyers hús sütés közben

Könnyen előfordulhat, hogy annak a húsnak, amely sütés közben furcsa szagot áraszt, valójában semmi baja sincsen. Na de akkor mitől kellemetlen szagú?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ételt csak okosan elnevezésű oldala annak a kérdésnek járt utána, miért lesz vizeletszagú a nyers hús sütés közben – írja  a Napi.hu.

A hússütés közben előforduló kellemetlen szag egyik okozója a takarmányozás lehet, nem titok ugyanis, hogy a baromfik takarmányába sokszor hallisztet kevernek, ettől furcsa, halas szaguk lehet.

A sertéshúsok sütésénél keletkező vizeletszag vagy ivaros szag azonban más okok miatt alakul ki: könnyen előfordulhat, hogy a hím állatot korábban nem kasztrálták, vagy az állat heréje/heréi a hasüregben voltak – írja a hatóság. 

Ezt is olvasd el!

3+1 egyértelmű jel, amiből megtudhatod, ha romlott a csirkehús

Megint más a probléma forrása akkor, ha a hús még nyersen is büdösilyenkor valószínűleg az előállítás körülményei illetve a higiénia sem voltak megfelelőek, a hús felületén pedig elszaporodhattak a baktériumok. Az ilyen nyers hús felülete nyálkás, csúszós, szaga kellemetlen, és a színe is gyanús, így ettől a hústól érdemes azonnal megszabadulni. 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!