Ezeket eszi a kis György herceg az iskolai menzán

Ha te vagy a brit királyi trón egyik várományosa, akkor az ebédednek előkelőnek kell lennie. A kis György herceg nem panaszkodhat az iskolai menzájára.

A legtöbbünk vegyes érzelmekkel gondol vissza az iskolai menzákon felszolgált ételekre: piskótakocka, sárgaborsófőzelék, meggyszószos csirke, és még sorolhatnánk. Nos, a kis György hercegnek biztosan nem lesznek rossz emlékei az iskolai étkekről, mivel királyi fogásokat szolgálnak fel nekia londoni Thomas's Battersea magániskola menzáján.

Az ötéves cambridge-i herceg szülei évente 18 ezer font (kb. 6,4 millió forint) tandíjat fizetnek az oktatásért és étkeztetésért. Ilyen áron nem csoda, hogy a kis trónörökösnek éttermi fogásokat szolgálnak fel az iskolában.

Tízóraira mindig kap friss gyümölcsöt, vagy valamilyen péksüteményt, az ebéd pedig friss baguette-tel és levessel indul. A hétfői menüben mindig van csirke, de György herceg nem egyszerű sült csirkét eszik, hanem szabad tartású csirkéből készült csirkearrabbiatát, teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával. Azoknak sem kell aggódniuk, akik nem szeretik a csirkét, ők halas és vegán fogások közül választhatnak. De maradjunk György herceg fogásainál, aki ezek közül választhat:

  • bárányragu
  • teriyakis tőkehal fokhagymás spenóttal
  • piri-piri csirke
  • füstölt lazac
  • brokkolis quiche

Nem feledkeznek meg a desszertről sem, ami általában jamaicai gyömbéres süti, epres-banános turmix, mangó mousse vagy barackos morzsasüti.

Ezeket olvastad már?

via TasteOfHome

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek