Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

,,Ez nem Szicília, nem Szardínia, ez egy kis olasz sziget Magyarországon" - Gianni birodalmában jártunk

Bár vége a nyárnak, ne csüggedj! Elrepítünk Olaszországba, ráadásul úgy, hogy nem kell átlépned az olasz határt. Gianni Annoni egész utcát felölelő birodalmában jártunk. (x)

Siránkozó-panaszkodó nemzetünknek lenne mit tanulni az olaszok életigenléséből. Ebben segít nekünk egy utcácska Budapest szívében, ahol mindenki egy kicsit olasznak érezheti magát.

,,Talán még meg sem születtél, mikor egy álom elkezdődött itt az Arany János utcában„ – kezdte Gianni a beszélgetést - ”Az olasz itt úgy mutatkozik be, mint Amerikában. Ez itt a Little Italy, a „kis Olaszország”. Mi így próbáltuk elképzelni, hogy ez a 80 méter utca valahogy olaszul beszéljen."

5 egységével a Via ItaliaBeing Eatalian in Budapest egy olasz utca, mintegy 80 méter Olaszország Budapesten.

Első tagja a Trattoria Pomo D’Oro étterem volt, ami 18 éve töretlen sikerrel üzemel Rosario Simeoli konyhafőnök kezei között, az Olasz Konyhaművészeti Akadémia ajánlásával.

A második a D.O.C. Vino Bar – Olasz Borbár és Shop, ahol 21 régió 150 palackja közül vihetjük haza azt, amelyik szívünkhöz a legközelebb kerül. Ha főznétek valami igazán különlegeset, vagy csak tanulnátok pár olasz fortélyt, akkor a Casa Pomo D'Oro vár titeket. A rendezvénytér borkóstolók, céges összejövetelek, sajtótájékoztatók és partik otthona, a félig olasz, félig svéd Allessandro Manna séf vezetésével pedig garantált élményfőzésben lehet részetek.

Ha haza is vinnétek az alapanyagokat, akkor a Gastronomia Pomo d’oro-ban mindent megtaláltok. Ez egy olyan olasz kis kocsma, ahol lehet vásárolni, enni, inni – amolyan talponálló, bisztro hangulatban. Végezetül pedig „mit ér Olaszország fagylalt nélkül?” alapon ajánljuk a cukrászdájukat is, ahol isteni fagylaltok és Valentina Planta mestercukrász különlegességei közül válogathattok.

Hacsak egy pohár borra, pizzára vagy egy kedves olasz szóra vágytok, akkor látogassatok el a Via Italiára, és hódoljatok a „dolce far niente” művészetének!

Ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!