Ez a két étel lett Magyarország legjobb strandétele 2020-ban

Csütörtök este Zamárdiban hirdették ki az Év Strandételének győzteseit, eddig páratlan módon pedig idén két nyertese is lett a gasztronómiai versenynek. 

Idén nyáron a Balaton mindkét partja győztest ünnepelhet, idén ugyanis páratlan módon két nyertese is lett az Év Strandétele versenynek. A megmérettetést szervező Balatoni Kör és a We love Balaton csütörtök este Zamárdiban hirdette ki a győzteseket, akik nem mások, mint balatonmáriafürdői Port Étterem és az alsóörsi Fogas bisztro - derül ki a sonline.hu cikkéből.

A győztes ételek

A Port étterem győztes fogása nem más, mint a Balatoros fantázianévre hallgató hurkás-kolbászos kreáció,míg a Fogas étteremben a hal erőleves az a fogás, amiért a szakmai zsűri véleménye szerint érdemes ellátogatni Alsóörsre.

A balatoni Beach Food mozgalom atyja, Kardos Gábor az eredményhirdetésen elmondta: idén is erős volt a déli part a versenyben, amire 24 büfé és bisztró nevezett. Hozzátette, hogy egyre több a jó büfé a Balatonnál, emelkedik a színvonal. A retro pedig megfogalmazása szerint nem stílus, hanem a színvonal neve.

Tavaly a Zamárdiban található Tiki Beach Bisztró nyerte meg a versenyt Koviubileves nevű fogásával, 2018-ban pedig a Konyhám nevű, balatonfenyvesi étterem Gofcsija nyerte el az év legjobb strandételének járó címet.

címlap: Fortepan

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek