Ez a kenyér a koronavírusnak köszönheti bizarr színét

Egy vietnami pékség új fajta kenyereket kezdett el sütni a koronavírus miatt. Hogy miért rózsaszín, és mi köze van az egésznek a rettegett járványhoz? Elmagyarázzuk. 

Ho Si Minh-város Vietnam legnagyobb városa, számunkra egész hihetetlenül hangzik, de megközelítőleg 9 millió ember lakik ebben a metropoliszban. A Saigon folyó partján elterülő város egyik péksége most az internetezők körében is közismert lett rózsaszín kenyerének köszönhetően, amely részben a koronavírus miatt kapta különleges színét.
Mielőtt bármelyik információ félrevinné az olvasót, a kenyér nem azért kapcsolódik a koronavírushoz, mert fertőzött lenne, vagy veszélyes az emberre nézve (hiszen akkor miért állnának tömött sorokban az emberek a bolt előtt?).
A rózsaszín kenyerek sárkánygyümölcsből készülnek, ez a gyümölcs pedig javarészt Vietnamban terem, viszont az egyik legnagyobb megrendelő ország, Kína a koronavírus miatt jelenleg felfüggesztette a két ország közötti kereskedelmet.
Vietnam emiatt alig tudja hova tenni a rengeteg felhalmozódott gyümölcsöt, a Ho Si Minh-városi ABC pékség viszont tökéletes ötlettel állt elő ahhoz, hogy ne vesszen kárba az értékes 'pitaja' (a rózsaszín gyümölcs másik neve).
A pékek a kenyér előállításához a felhasznált víz 60%-át sárkánygyümölcsből készült pürére, divatosabb nevén smoothie-ra cserélték!
A rózsaszín kenyér pár nap alatt olyannyira népszerű lett a város lakóinak körében, hogy azóta napi 20.000 darabot állítanak elő, a vásárlók pedig egy időben maximum ötöt vásárolhatnak. A bizarr pékáruért az emberek hosszú percekig állnak sorba, a Business Insider egyik Vietnamban élő riportere szerint azonban megéri várni, mert kenyér puha és omlós is, és bár nem dominál benne a sárkánygyümölcs íze, mégis van egy kis gyümölcsös beütése.
Úgy tűnik, a koronavírus terjedésével a különböző országoknak, azon belül is a cégeknek és a vállalkozóknak alternatív megoldásokat kell kitalálniuk egyes termékek pótlására. Ilyen "találmány" a rózsaszín kenyér is, mely könnyen meglehet, hogy a vírus lecsengése után is népszerű marad majd.

via Business Insider, címlap: Kate Taylor/ Business Insider

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...