Ez a kenyér a koronavírusnak köszönheti bizarr színét

Egy vietnami pékség új fajta kenyereket kezdett el sütni a koronavírus miatt. Hogy miért rózsaszín, és mi köze van az egésznek a rettegett járványhoz? Elmagyarázzuk. 

Ho Si Minh-város Vietnam legnagyobb városa, számunkra egész hihetetlenül hangzik, de megközelítőleg 9 millió ember lakik ebben a metropoliszban. A Saigon folyó partján elterülő város egyik péksége most az internetezők körében is közismert lett rózsaszín kenyerének köszönhetően, amely részben a koronavírus miatt kapta különleges színét.
Mielőtt bármelyik információ félrevinné az olvasót, a kenyér nem azért kapcsolódik a koronavírushoz, mert fertőzött lenne, vagy veszélyes az emberre nézve (hiszen akkor miért állnának tömött sorokban az emberek a bolt előtt?).
A rózsaszín kenyerek sárkánygyümölcsből készülnek, ez a gyümölcs pedig javarészt Vietnamban terem, viszont az egyik legnagyobb megrendelő ország, Kína a koronavírus miatt jelenleg felfüggesztette a két ország közötti kereskedelmet.
Vietnam emiatt alig tudja hova tenni a rengeteg felhalmozódott gyümölcsöt, a Ho Si Minh-városi ABC pékség viszont tökéletes ötlettel állt elő ahhoz, hogy ne vesszen kárba az értékes 'pitaja' (a rózsaszín gyümölcs másik neve).
A pékek a kenyér előállításához a felhasznált víz 60%-át sárkánygyümölcsből készült pürére, divatosabb nevén smoothie-ra cserélték!
A rózsaszín kenyér pár nap alatt olyannyira népszerű lett a város lakóinak körében, hogy azóta napi 20.000 darabot állítanak elő, a vásárlók pedig egy időben maximum ötöt vásárolhatnak. A bizarr pékáruért az emberek hosszú percekig állnak sorba, a Business Insider egyik Vietnamban élő riportere szerint azonban megéri várni, mert kenyér puha és omlós is, és bár nem dominál benne a sárkánygyümölcs íze, mégis van egy kis gyümölcsös beütése.
Úgy tűnik, a koronavírus terjedésével a különböző országoknak, azon belül is a cégeknek és a vállalkozóknak alternatív megoldásokat kell kitalálniuk egyes termékek pótlására. Ilyen "találmány" a rózsaszín kenyér is, mely könnyen meglehet, hogy a vírus lecsengése után is népszerű marad majd.

via Business Insider, címlap: Kate Taylor/ Business Insider

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...