Ez a hosszú élet titka a 100 éves dédnagymama szerint

Egészen meglepő választ adott az idős hölgy arra a kérdésre, minek köszönheti a hosszú életkorát.

Mary Emerson nemrég töltötte be a 100. életévét. Elmondása szerint a matuzsálemi kort úgy sikerült elérnie, hogy rengeteg kolbászos rudat készített és evett meg élete során, és mindig pozitívan gondolkozott. Előbbi állítása miatt a dietetikusok és orvosok valószínűleg csak a fejüket fognák, de az idős hölgy már nagyon fiatalon megkedvelte a sütést, és amíg volt energiája, addig rengeteg kolbászos finomságot készített.

"Még mindig szeretem készíteni őket, egy kis segítséggel" - meséli Mary, aki a különleges sós péksüteményt már inkább csak karácsonykor készíti, unokája segédletével. Szerinte a jó kolbászos rúd titka a megfelelő minőségű hús.

Bár Mary sós sütijéta mai napig nagyon sokan dicsérik, a hölgy részben átért a bolti, éttermi pékáru fogyasztására. Kedvence a Greggs nevű gyorsétteremlánc kolbászos rúdja. Miután a cég megtudta, hogy Mary 100 éves lesz, óriási partit csaptak neki kedvenc pékáruja kíséretében. A hölgy valószínűleg kapott tortát is, de azért egy 100-ast kiraktak neki kolbászos rudakból.

A Greggs vezérigazgatója egy üdvözlőlapot is küldött Marynek, aki nagyon örült a meglepetésének.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?