Ez a 10 jelölt indul az ország tortája idei címéért

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot  augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából. 

A 2007-ben indult kezdeményezés évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Az új, kreatív ötletek és különleges ízvilágok minden évben nagy izgalommal és várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhatott. Az első zsűrizési kört élőben, szakmai közönség előtt rendezték meg a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon.

Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta, az év tortája 2015

A szakmai zsűri négy fordulós értékelés után hirdet győztest

Ebből az első kört 2016. március 10-11-én rendezték, mely során az anonim nevezett tortákból választották ki a tíz továbbjutót, melyek a következők:

  1. Aranyos Körtetorta – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda (Dunaföldvár)
  2. Bakonyi Túrós Csusza Torta – Caffé Kft., Művész Kávéház és Cukrászda (Budapest)
  3. Fertődi Selymes – Vaslóczki Orsolya, Horváth Cukrászda (Budapest)
  4. Magyar kert – Szentandrási-Szabó Emese, Suhajda Cukrászda (Budaörs)
  5. Málnás Tripla Csokitorta – Szoljár Csaba, Solier Cafe (Gödöllő)
  6. Nagyi gyümölcsöse – Nagyné Haán Bernadett, Major Cukrászda (Budapest)
  7. Őrség zöld aranya – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján)
  8. Szentendrei Mézes-málnás „Annamari” torta – Nagy Péter, Szamos Cukrászat (Pilisvörösvár)
  9. Tihanyi körtés sajttorta – Barabás Csilla, Édes-Gyömbér Cukrászda (Budapest)
  10. Zuzorka – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján)

A tíz továbbjutó tortát a júniusi második körben újrakóstolják és kiválasztják a három döntőst. Júliusban, a harmadik körben a három döntős alkotás készítőivel konzultálva a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére.

Magyarország cukormentes tortája 2015: barackos buboréktorta

Végül a negyedik, utolsó zsűrizési körben a tortákat a szakmai zsűri előtt kell elkészítenie a versenyzőknek,ahol újra pontozással választják ki a győztest, hogy augusztusban kihirdethessék az idén jubileumi, tizedik Magyarország Tortáját.

Címfotó: Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta, az év tortája 2015

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek