Évindító programajánló

Cirkuszfesztivál, hagyományőrző böllérfesztivál és forraltboros kalandozások várnak ránk január második hetében.

10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, Budapest - január 9-13.

Világhírű artisták és produkciók a Fővárosi Nagycirkuszban

Világhírű artisták, nemzetközi díjas produkciók és a cirkuszvilág színe java látogat el a Fővárosi Nagycirkuszba a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál keretében 2014. január 9-e és 13-a között. A cirkuszvilág egyik legrangosabb fesztiválja kétévente látható a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a világ minden tájáról érkező artistákat a leghíresebb cirkuszok igazgatói és impresszáriók serege figyeli. A több mint 30 számot két különböző műsorban, összesen hat előadáson mutatják be az artistaművészek, a cirkuszi szakértőkből álló fesztivál-zsűri pedig értékeli a teljesítményeket. A testület elnöki tisztét Fredi Knie, a svájci Nemzeti Cirkusz igazgatója tölti be. A rendezvény január 13-án a hagyományoknak megfelelően látványos gálaműsorral zárul, ekkor rendezik az ünnepélyes díjkiosztót is.

Kattints a részletekért!


Kakucsi Böllérfesztivál, Kakucs - január 11.

Hagyományőrző évindító fesztivál Kakucson

Harmadjára kerül megrendezésre a kakucsi gasztronómiai hagyományőrző Böllérfesztivál és első amatőr házi pálinkaverseny. A reggel 7-kor kezdődő rendezvény házigazdája Rokker Zsolti, alias Erdei Sándor humorista. A fesztivál részét képezi még a hagyományos magyar ételeket és ízeket bemutató kézműves vásár is.

Kattints a részletekért!


Forralt boros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig, Monor - január 11.

Forralt borkülönlegességek és különleges finomságok a Strázsahegyen

A Strázsahegyen ismét kinyílnak a pinceajtók, és forralt bor illata lengi be a Szent Orbán tér környékét. Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Forralt boros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a Monori Pincefaluban. Számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy bemutassák a nagyérdemű közönségnek az ízelítő falatokat és forralt borkülönlegességeiket.

Kattints a részletekért!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...