Év végi programajánló

Nyakunkon az év vége, már csak pár nap, és koccinthatunk is az új évre. Programokban persze nem szűkölködik a hátralévő időszak sem - nézzük, mi vár ránk! 

Szent János napi borszentelés, Eger - december 27.

Hagyományőrzés Egerben

A program egy régi hagyomány felelevenítésén alapszik - a 10 órás misét követően az Egri Fertálymesterek, a Borrendek és a hegyközségek képviselői díszes viseletben felvonulnak, boraikat az oltár elé helyezik, amelyet rövid szertartás keretében megszentelnek. Az ünnepség után az Egri borvidék borászai és az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa szeretettel várnak minden résztvevőt egy borkorcsolyás borkóstolásra.

Kattints a részletekért!


Téli boros toros, Markaz - december 29.

Forralt bor és disznóvágás

Disznótorhoz és borhoz kapcsolódó hagyományőrző rendezvény disznóvágással, újbor kóstolással, népi ételekkel és italokkal, máglyagyújtással. További programok: őshonos magyar kutyafajták téli bemutatója, a domoszlói Jázmin Néptáncegyüttes fellépése, valamint magyar nóták és operett slágerek Dobó Katica, Báder Ernő és Gonda László előadásában. Egész nap forralt bor, tea, puncs, kirakodó kézműves vásár és borkóstoló.

Kattints a részletekért!


Szárnyas Malac napok, Pécs - december 28-30.

Évbúcsúztató program a legkisebbeknek

Szeretettel invitálnak kicsiket és nagyokat az immár hagyományossá vált évbúcsúztató Szárnyas Malac Napon, sőt, napokon a Bóbita Bábszínházba.A legapróbbak csecsemőszínházi előadásokon találkozhatnak mesékkel, mondókákkal és dalokkal, az ovis- és iskoláskorú gyerekeket a Bóbita Táncszínház és vendégei bábelőadásokkal mulattatják majd, de a felnőtteknek is készül estére némi meglepetés.

Kattints a részletekért!


Szilveszteri programok szerte az országban:

BUÉK 2014, Szeged

Boldog Új Évet Debrecen!, Debrecen

Gellért Szilveszter 2013, Budapest

Hévízi évbúcsúztató, Hévíz

Egri Óévbúcsúztató, Eger

Óévbúcsúztató szilveszteri csergetés és utcabál, Hajduszoboszló

Szilveszteri Batyus Bál 2014, Balatonszárszó

Szilveszteri városi vigasságok, Győr

4. Városi Szilveszter, Keszthely


Forralt bor főzőverseny, Lovas - január 1.

Forralt boros évkezdés

Újév első napján hagyomány, hogy a településen megrendezik a forralt bor főzőversenyt, melyre a környék önkormányzatai és civilszervezetei is beneveznek. A programot népi kikiáltóval színesítik, utána pedig következik az újévi pohárköszöntő a Faluházban.

Kattints a részletekért!


Újévi csobbanás, Szigliget - január 1.

Indítsuk a balatoni szezont az év első napján

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a 2014-es évet ismét "Újévi csobbanással" kezdik Szigligeten. Mindazokat várják, akik szeretnének az Újév első fürdőzői lenni a Balatonban január 1-én a szigligeti strandon. Mindenki, aki csak egy rövid időre is megmártózik a Balatonban, emléklapot kap, mellyel igazolhatja, hogy számára a balatoni fürdőszezon már január elsején megkezdődött. A rendezvényt akkor is megtartják, ha befagy a Balaton, ez esetben lékvágással biztosítják a "csobbanás" lehetőségét. Forralt borral és lencsegulyással várják a vállalkozó szellemű egyéneket, és természetesen a kíváncsiskodókat is.

Kattints a részletekért!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!