Egy étteremben étel helyett segítséget rendelhetnek a bántalmazott nők 

Az egyik ételszállító cég legújabb kampánya jelenthet segítséget azoknak a bántalmazott nőknek, akik nem tudnak máshova fordulni.

A statisztikák szerint ma Magyarországon minden ötödik nő él olyan párkapcsolatban, ahol bántalmazzák. A legfrissebb felmérések alapján a nők ellen elkövetett bűncselekmények között egyértelműen a családon belüli erőszak áll az első helyen a halálozási okként. A megfélemlített nőket bántalmazójuk általában annyira elszigeteli a környezetüktől és olyan intenzíven figyeli minden pillanatukat, hogy egyszerűen nem mernek segítséget kérni.

Erre kínál megoldást a Wolt nevű ételszállító cég legújabb kampányában, ami egészen Nőnapig fut.

A bántalmazottak az applikációban szereplő éttermen keresztültudnak segítséget kérni – névtelenül, anélkül, hogy bántalmazójuk tudna róla.

A hely öt darab "abuzált" ételt is kínál, minden egyes fogás különböző fokozatú bántalmazási helyzetet jelent.

Az Incognito Étterembe befutó rendelések az Ökumenikus Segélyszervezethez és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálathoz futnak be. Az enyhébbeket egy online tanácsadóhoz irányítják, asúlyosabb esetekhez viszont azonnali segélyhívást indítanak.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111- es telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe!

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Getty Images

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!