Az étterem, ahol mindenben bacon van

A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.

A baconbe tekert sütőtök receptjéért kattints ide!

Nemrég mesélt valaki egy felvidéki kisvendéglőről, ahol minden kipróbált ennivalóba került egy kis libazsír. A meglehetősen súlyos vacsora után a kérdéses vendég szeretett volna valami olyant is enni, amely nélkülözte ezt a csodás alapanyagot, szóval szilvás gombóccal próbálkozott. Ki is hozták serényen, nyakon öntve jó adag libazsírral. Valahogy így érezheti magát az a vendég is, aki a kanadai Montreal hamarosan megnyíló éttermébe, a Brutus-ba látogat majd el.

A Brutus különlegessége azonban nem a libazsír, hanem a baconszalonna lesz, ugyanis itt minden fogásba becsempészik majd ezt a szintén fajsúlyos hozzávalót. Bár a hivatalos megnyitó időpontját még nem tűzték ki, a létesítmény kiötlői már közzétettek néhány érdekes fotográfiát.

Kezdésnek itt van például a szinte kizárólag baconből készült kolbászos hot dog:

Az én személyes "kedvencem" a bacondarabkákkal és karamellel ízesített fánk. Te is fiam, Brutus?

Viszont a baconös sushi is komolyan versenyzik az első helyért.

Egy kis könnyed baconsalátát valaki?

Persze gondoltak a hagyományosabb ízek kedvelőire is.

Ki kér repetát?

(via Huffington Post)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?