Élményfőzés: Mostantól csak úgy főzünk zöldségkrémlevest, mint Sass Dani

A Knorr és a Nosalty közös, Élményfőzés néven futó projektjének utolsó hétvégéjén Sass Dani készített el egy mennyei sültbrokkoli-krémlevest. Ezt a receptet csak egyszer kell kipróbálni ahhoz, hogy a későbbiekben csak és kizárólag sült zöldségekből készüljön a krémleves!

A Nosalty és a Knorr közös sorozatában 5 hétvégén át 5, a főzésben is igencsak jártas híresség készít el különböző ételeket a jövő élelmiszereivel. Az Élményfőzés ötödik és egyben szezonzáró részének vendége Sass Dani volt, aki egy fergetegesen ízletes, gyors és laktató póréhagymás sültbrokkoli-krémlevest készített el a Nosalty konyhájában.

Az Élményfőzés vendége Sass Dani volt

Az Élményfőzés lényege, hogy az emberek könnyen elkészíthető, ízletes és praktikus receptek által kerüljenek közelebb a növényi életmódhoz. A cél nem az, hogy a húsfogyasztást egyik napról a másikra teljesen mellőzzük az életünkből, csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy apró lépésekkel, kevesebb hús és több zöldségféle, hüvelyes és olajos mag fogyasztásával nemcsak szervezetünkkel tehetünk jót, de környezetünknek is segíthetünk.

Sass Dani receptje teljesen új szintre emeli a zöldségkrémlevesek fogalmát. A gasztroblogger a leves fő alapanyagait, vagyis a póréhagymát és a brokkolit előzetesen sóval, borssal és némi chilivel fűszerezte meg, majd alig húsz perc alatt ropogósra sütötte őket. Így került bele a levesbe a zöldség, mely teljesen új ízeket szabadított fel.

Dani szerint minden zöldségnek jól áll, ha a krémlevesbe főzés előtt egy kicsit megpirítjuk, ezt a receptet pedig csak egyszer kell kipróbálni ahhoz, hogy többé ne is akarjuk csak sima párolással megpuhítani a brokkolit, vagy adott esetben a karfiolt, édesburgonyát.

Kattints a képre a póréhagymás sültbrokkoli-krémleves teljes receptjéért!

Az egy órás élményfőzés során néhány hasznos tippet is sikerült ellesnünk A konyhafőnök című műsor második helyezettjétől: Dani a fenntarthatóság és a pazarlásmentes főzés jegyében még a brokkoli torzsáját sem hagyta ki a levesből (a zöldségtorzsáról egyszerűen vágjuk le a fásabb részeket, és mehet is a sütőbe), a póréhagymát pedig mosás előtt érdemes a száránál bevágni, így könnyebben kimosható belőle a homok.

A brokkolikrémleves a Knorr színezék- és adalékanyagmentes póréhagymás levesporától lett még ízletesebb, ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet pedig ide kattintva bárki elkészítheti akár egy óra alatt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!