Elképesztő tortacsodákat készített a világhírű séf – Yotam Ottolenghi filmben hódítja meg a francia udvart

Ottolenghi és Versailles tortái címmel hamarosan egy lélegzetelállító dokumentumfilmet láthatunk arról, hogyan készülnek a világ legkülönlegesebb süteményei. 

Yotam Ottolenghi nevét ma már Magyarországon is egyre többen ismerik, köszönhetően itthon is megjelent szakácskönyveinek, melyek között egyaránt találunk egyszerű, mégis látványos zöldséges ételeket, különleges izraeli fogásokat és egyedi ízvilágú, tökéletesen megkomponált süteményeket is.
Az izraeli-angol származású, olasz felmenőkkel rendelkező séf 2018-ban nem mindennapi felkérést kapott a New York-i Metropolitan Múzeumtól: gondolja újra, és készítse el azokat az édességeket, tortákat, amelyeket a francia királyi udvar fogyaszthatott és élvezhetett 1682 és 1789 között egészen addig, amíg fel nem ütötte a fejét a királyságban egy, a nemesség számára kellemetlen jelenség: a francia forradalom.
A felkérésről és a cukrászati szempontból óriási kihívásról Laura Gabbert készített egy izgalmas, látványos dokumentumfilmet Ottolenghi és Versailles tortái címmel. A több mint hetven perces dokumentumfilmben a teljes projekt megszületését követhetjük végig: a séf hol máshol, ha nem Versailles-ban gyűjt ihletet a koncepcióhoz, gyűjti össze a világ legjobb cukrászait, akik extravaganciát nem mellőzve dolgoznak például a Versailles-i udvar ehető, teljes egészében pontos másolatán, egyaránt láthatjuk a komoly munka sikereit és árnyoldalait is.
A szemet gyönyörködtető filmben egy kicsit jobban megismerhetjük Ottolenghi kedves, alázatos személyiségét, aki szerint ,,egy recept sem lehet annyira jó, ha nem köthető hozzá valamilyen történet".
Ez is érdekelhet:

via The New York Times

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek