Ezért készül életszínvonal-romlásra a legtöbb magyar

Egy friss felmérés szerint az emberek 60 százalékának romlott az életszínvonala az utóbbi félévben.

Az Aegon friss, reprezentatív kutatásából az derült ki nemrég, hogy a magyarok nagy része elég borúsan látja a jövőt, és arra számít, hogy a következő egy évben tovább romlik az életszínvonala. Legnagyobb problémaként az élelmiszerek drágulását nevezték meg – írja a HVG.hu.

A magyarok borúsan gondolkodnak a jövőt illetően

A válaszadók 60 százalékának romlott az életszínvonala az utóbbi félévben, minden negyedik ember érzi úgy, hogy változatlan körülmények között él, 15 százalék pedig úgy vélte, jobb anyagi helyzetben van, mint korábban – derült ki a felmérésből.

A válaszadók 60 százalékának romlott az életszínvonala az utóbbi félévben

A magyarok 56 százaléka vélekedik úgy, hogy tovább romlik majd az életszínvonala, 26 százalék bízik a javulásban, és közel minden negyedik szerint semmi sem változik majd.

A legtöbb ember arra számít, hogy romlani fog az életszínvonala

A felmérés során arra is rákérdeztek, melyik gazdasági tényező okozza a legnagyobb életszínvonal-romlást. A kutatásban résztvevők döntő többsége, 65 százalék mondta azt, hogy az élelmiszer-drágulásában látja a legnagyobb problémát.

A növekvő energiaárakat kevesen nevezték meg (gáz: 6 százalék, villany: 4 százalék).

Az élelmiszerdrágulás jelenti a legnagyobb problémát

A megtakarítások kapcsán arra derült fény, hogy míg korábban minden második ember tudott félretenni, ma minden harmadik ember képes erre. A válaszadók kétharmada (66 százalék) pedig biztosan nem tud majd spórolni a közeli jövőben.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek