Eldöntötték! Ezen a napon ezentúl mindenki halat eszik

Beírhatjuk a naptárunkba a többi évforduló mellé: most már a halaknak is van saját napja, mégpedig március 20-a.

Erről a Magyar Haltani Társaság javaslatára a Földművelésügyi Minisztérium horgászati és halgazdálkodási főosztálya, a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, valamint az Akvaristák Magyarországi Egyesülete hozott közös döntést - írja az MTI.

A kezdeményezés célja, hogy tovább népszerűsítsék a halakat.

Az idei első halak napjának központi eseménye egy konferencia lesz a Magyar Országos Horgász Szövetségnél, de az érdeklődök, részt vehetnek élő halbemutatón Királyréten, a Duna Ipoly Nemzeti Parkban, de lesznek még közönségtalálkozók és különböző programok.

A halak napja továbbra is keresi azokat a lelkes partnereket, akik csatlakoznának a kezdeményezéshez és felhívnák a figyelmet a halak fontosságára.

Vegyél részt a halak napján Te is, ehhez kedvcsinálóként válogattunk neked néhány szuper halas receptet.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Top 5 halkészítési praktika

Aki bátor, nekifog a halpucolásnak, és begyakorolja a helyes mozdulatokat, hogy ne bőgjön le a Karácsonyi vacsora készítésénél! Te tisztítottál már halat? Tanuld meg most!

Gréti
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk