Egykor ilyen fényűző lakomákat tartottak a repülőgépeken

A repülés régen a gazdagok kiváltásága volt, igazi luxusnak számított - ahogy a fedélzeten felszolgált ételek is a fényűző pompát és kulináris élvezeteket halmozták. 

Abban az időben, amikor a repülés, mint utazási forma elindult hódító útjára, még luxusnak számított, szertartásosan készülődtek az emberek az útra, mert különlegesen szerencsésnek érezhették magukat, hogy repülhetnek. Az elmúlt évtizedekben a világ felgyorsulásával a légi közlekedés is csak egy tömegközlekedési formává vált, elveszítve varázsát, ellenben sok embernek lehetőséget adva arra, hogy repülhessen.A fapados légitársaságok megjelenése előtt a repülés a jegy áráért egy all-inclusive dolognak számított étellel, itallal, és minden egyéb kényelmi szolgáltatással.

A norvégScandinavian Airlines légitársaság most betekintést engedett egy repülésre a múltba, ahol az ötvenes évektől egészen a nyolcvanas évekig szárnyalhatunk gépeik fedélzetén, belekóstolva a légiutaskísérők és a sztárséfek által felszolgált Michelin-csillagos éttermek (!!!) luxusfogásaiba!

Ez is érdekelhet!

Ez történik ma a reptéren lefoglalt ételeiddel

(via BrightSide)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek