Egészséges ételek karácsonyra is

Az egészséges életmód, és azon belül a táplálkozás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Higgy nekünk, a karácsonyi menü is lehet tápláló és ínycsiklandó egyszerre!

De hogyan? Amikor mindenki rohan? Mást se csinálunk, mint sietünk dolgozni, majd az edzőterembe, futunk a boltba, majd haza. De ehhez a felgyorsult tempóhoz rengeteg energiára van szükségünk. Éppen ezért fontos ügyelnünk az egészségünkre, azon belül is a megfelelő táplálkozásra. Különösen most, amikor egy ünnepi menü összeállítása vár ránk.

Meghitt karácsonyi sütés-főzés >>

Az egyik, amit sokszor hallunk, hogy fogyasszunk sok friss zöldséget és gyümölcsöt. A nyári időszakban, amikor szebbnél szebb paradicsom, paprika, zöldborsó és lédús barack terem a kertekben, viszonylag könnyű e tanácsot betartani. Azonban, ahogy a színpompás zöldségek és gyümölcsök szezonja elmúlik, egyre többször vesszük elő a fagyasztott árut, de a vitaminokról még ilyenkor sem kell lemondanunk!

Törekedjünk arra, hogy minél több értékes tápanyagot tartsunk meg az ételkészítés során. Hogy ezt hogyan érhetjük el? Főzés helyett válasszuk inkább a kíméletesebb párolást, így az alapanyagok értékes összetevői az ételben maradnak, nem öntjük ki azokat a főzővízzel. A zöldségek esetében a gőzpárolás a legízletesebb és legegészségesebb módja az étel elkészítésének akár friss, akár fagyasztott hozzávalókat használunk.

Az egyedülálló Miele gőzpárolóban készült ételek a főzéshez képest akár 50%-al több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A készüléknek köszönhetően – melyben egyszerre akár három szinten is párolhatjuk az ünnepi menüt – egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, fenséges karácsonyi vacsorát készíthetünk, s mindezt felesleges zsiradék és hozzáadott ízfokozók nélkül. A gőznek köszönhetően pedig az eredeti, természetes ízeket élvezhetjük.

Lepd meg magad és családodat az egészséges táplálkozás titkával! Töltsd le Vitamin Bónuszunkat, mellyel most 20 ezer forint kedvezménnyel teheted a fa alá a Miele gőzpárolóit. Ne feledd, az egészség minden ajándéknál többet ér! (x)

Ismerd meg a Mielét! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!