3 hétköznapi konyhai alapanyaggal csillogóra súrolhatod a serpenyőd

Otthon Tippünk három teljesen hétköznapi konyhai alapanyagból alkot egy csodás, természetes súrolószert. Elő a zsíros serpenyőkkel, illetve az őrölt kávéval, sóval és az ecettel!

Mosogatószerek, súrolószerek, zsíroldók, különféle vegyszeres és természetes megoldások és házi praktikák állnak rendelkezésünkre, hogy a zsíros edényeket, serpenyőket valamivel szebbé, tisztábbá varázsoljuk. De erről a tippről még pont nem hallottunk, reméljük nektek is újat mondunk:

a már jól bevált természetes vízkőoldónk, az ecet, az őrölt kávé meg a konyhai egyvelege az, ami aktuális házi súrolószerünket alkotja.

Nedves kávézacc edényben
Ecet és kávé keverékével csillogóra súrolhatod a serpenyőd

Hogyan működik a keverék?

Az ecet vízkőoldó tulajdonságú, emellett eltávolítja a zsírt és fertőtleníti a felületeket. A kávé gyengéd súrolószerként működik – hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, karcolás nélkül.

 A frissen és a már régebben ráégett foltokat is képes eltávolítani az edényekről.

A hozzávalók:

  • 2 evőkanál őrölt kávé vagy kávézacc
  • 2-3 dl ecet
  • 1 evőkanál só
  • (opcionális) mosogatószer - ha úgy érzed, nem elég erős a keverék

Így csináld:

  • keverd össze a hozzávalókat egy tálban
  • öntsd egy szórófejes flakonba, és spricceld a zsíros serpenyőre, edényre
  • hagyd hatni egy ideig (minél tovább, annál jobb)
  • majd töröld le vizes ruhával

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...