Mosogatószerek, súrolószerek, zsíroldók, különféle vegyszeres és természetes megoldások és házi praktikák állnak rendelkezésünkre, hogy a zsíros edényeket, serpenyőket valamivel szebbé, tisztábbá varázsoljuk. De erről a tippről még pont nem hallottunk, reméljük nektek is újat mondunk:
a már jól bevált természetes vízkőoldónk, az ecet, az őrölt kávé meg a konyhai só egyvelege az, ami aktuális házi súrolószerünket alkotja.
Hogyan működik a keverék?
Az ecet vízkőoldó tulajdonságú, emellett eltávolítja a zsírt és fertőtleníti a felületeket. A kávé gyengéd súrolószerként működik – hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, karcolás nélkül.
A frissen és a már régebben ráégett foltokat is képes eltávolítani az edényekről.
A hozzávalók:
- 2 evőkanál őrölt kávé vagy kávézacc
- 2-3 dl ecet
- 1 evőkanál só
- (opcionális) mosogatószer - ha úgy érzed, nem elég erős a keverék
Így csináld:
- keverd össze a hozzávalókat egy tálban
- öntsd egy szórófejes flakonba, és spricceld a zsíros serpenyőre, edényre
- hagyd hatni egy ideig (minél tovább, annál jobb)
- majd töröld le vizes ruhával