Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben az országban egy havi fizetés sem elég Happy Meal menüre

Vannak a világon olyan helyek, ahol nagyon sokat kell dolgozni, ha egy mekis menüt szeretnénk enni.

Magyarországon a legtöbben simán meg tudnának vásárolni egy Happy Meal menüt a havi fizetésükből. Vannak azonban olyan országok a világon, ahol a havi minimálbér sem elég ahhoz, hogy egy menüt vásároljanak az emberek a McDonald's-ban.  Ilyen hely Venezuela is, ahol olyan erős az infláció, hogy a legalapvetőbb ételek is több tízezer bolívarba kerülnek.

Most egy caracasi férfi, Jesus Yepez készített egy fotót az egyik helyi Mekiben. A képen az látható, hogy Venezuelában jelenleg egy Happy Meal menü ára 18500 bolívar, ami forintban nem egy nagy összeg, az ottani gazdasági helyzetben azonban rengeteg pénz. 

Jesus Yepez megjegyzi, hogy a menü ára több mint a venezuelai minimálbér. Yepez egyébként építészként dolgozik, a lányának futott be egy fagylaltért a Mekibe, akkor szúrta ki az árakat. A férfi azt mondta, az étteremben egy lélek nem volt, amikor bement, ami az árakat elnézve, nem meglepő.

Venezuelában 2013 óta egyre rosszabb a gazdasági helyzet. Gyakoriak az áramkimaradások, a boltok polcai üresek, sok ember éhezik. A gazdasági válság miatt több mint 3 millióan hagyták már el az országot. 

Ezeket olvastad már?

via Insider

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!