Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben a közértben 5 másodperc alatt bármi elvihető INGYEN

Minden étel sokkal finomabb akkor, ha ingyen van - vélekedik erről egy New York-i élelmiszerüzlet eladója, aki vicces játékkal próbál segíteni a rászorulókon. 
Sokak számára igazi mumus a matek, egy amerikai élelmiszerbolt eladója viszont éppen a matekkal próbál segíteni az embereken. Ahmed Alwan még csak 20 éves, a főiskolai tanulmányai mellett egy bronxi élelmiszerboltban kasszázik, két héttel ezelőtt pedig egy olyan játékot talált ki, amely nem csak szórakoztató, de még jó célt is szolgál. 
 
 
 
,,Csak segíteni akartam az embereknek" – nyilatkozta Ahmed a CNN-nek, aki a következő játékot találta ki: a boltban vásároló emberektől egy egyszerű matekpéldát kérdez, aki pedig helyesen válaszol, a következő öt másodpercben bármit elvihet a boltból (kivéve a macskát). A játékról videók is készülnek, a fiatal főiskolás fiú célja pedig nagyon egyszerű:

felvidítani és segíteni azokat a környékbeli lakosokat, akik szegényebb körülmények között élnek. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ahmed Alwan (@_itsmedyy_) által megosztott bejegyzés,

 
 
,,Öt...négy...három...a macskámat ne vidd el!" – kiabálta Ahmed az egyik nyertes férfinak, aki hirtelen jött örömében nem tudta, mit fogjon meg. 
 
A matekpéldák általában nagyon egyszerűek, az egyik kérdés például az volt, mennyi 10 x 10 – 50-nek, Ahmed pedig általában egy kicsit csal, és csak nagyon lassan számol vissza, így a nyerteseknek van egy kis ideje arra, hogy elszaladjanak azért, amire igazán szükségük van. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ahmed Alwan (@_itsmedyy_) által megosztott bejegyzés,

 
Ahmed Alwan a CNN-nek azt is elárulta, hogy a nyereményeket – vagyis mindent, amit a nyertesek elvisznek a boltból – saját zsebből fizeti ki a bolt tulajdonosának.
Ahmed nem mellesleg gyógyszerésznek készül, néhány napja pedig a GoFundMe nevű oldalon egy gyűjtést is elkezdett szervezni a játékra, amivel a továbbiakban is a bronxi közösséget szeretné segíteni. 
 

Ez is érdekelhet: 

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!