Nassolnivalók, amelyek enyhíthetik a dohányzás utáni vágyat

„Ez az utolsó szál”, „holnap már nem veszek másik dobozzal”, „úgyis le tudok szokni, ha akarok” – ilyen és ehhez hasonló mondatokat már szinte minden dohányos kimondott legalább egyszer. Letenni a cigarettát azonban közel sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.

2009 óta egyre csökken a dohányosok száma Magyarországon, ám uniós szinten még mindig az élen járunk, hiszen közel a lakosság 25%-a napi szinten szív hagyományos cigarettát vagy egyéb hevített dohányterméket. Ez a káros szokás számos egészségügyi problémát von maga után, egyebek mellett okozhat rákot, szív- és érrendszeri betegségeket, légúti problémákat, diabéteszt, agyvérzést és COPD-t.

És ha ez még nem lenne elég, a pénztárcánkat is megterheli: egy doboz cigaretta ára ugyanis már ezerötszáz forint fölött mozog.

Ezek ismeretében nem is csoda, hogy mindenki megpróbál valahogyan leszokni a dohányzásról. Vannak, akik nikotinos tapaszokkal és rágókkal próbálkoznak, de egyesek odáig is elmennek, hogy akupunktúrás kezelésnek vetik alá magukat. Mi most egy merőben más megközelítést adunk: mi lenne, ha az étkezésünk segítségével próbálnánk meg leszokni a dohányzásról?

Léteznek ugyanis olyan élelmiszerek, amelyek fogyasztása segíthet a leszokásban. Némelyik azért, mert ront az „élményen”, némelyik pedig azért, mert a pótcselekvés pótcselekvéseként funkcionálnak. Nézzük, melyek ezek!

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?