Nassolnivalók, amelyek enyhíthetik a dohányzás utáni vágyat

„Ez az utolsó szál”, „holnap már nem veszek másik dobozzal”, „úgyis le tudok szokni, ha akarok” – ilyen és ehhez hasonló mondatokat már szinte minden dohányos kimondott legalább egyszer. Letenni a cigarettát azonban közel sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.

2009 óta egyre csökken a dohányosok száma Magyarországon, ám uniós szinten még mindig az élen járunk, hiszen közel a lakosság 25%-a napi szinten szív hagyományos cigarettát vagy egyéb hevített dohányterméket. Ez a káros szokás számos egészségügyi problémát von maga után, egyebek mellett okozhat rákot, szív- és érrendszeri betegségeket, légúti problémákat, diabéteszt, agyvérzést és COPD-t.

És ha ez még nem lenne elég, a pénztárcánkat is megterheli: egy doboz cigaretta ára ugyanis már ezerötszáz forint fölött mozog.

Ezek ismeretében nem is csoda, hogy mindenki megpróbál valahogyan leszokni a dohányzásról. Vannak, akik nikotinos tapaszokkal és rágókkal próbálkoznak, de egyesek odáig is elmennek, hogy akupunktúrás kezelésnek vetik alá magukat. Mi most egy merőben más megközelítést adunk: mi lenne, ha az étkezésünk segítségével próbálnánk meg leszokni a dohányzásról?

Léteznek ugyanis olyan élelmiszerek, amelyek fogyasztása segíthet a leszokásban. Némelyik azért, mert ront az „élményen”, némelyik pedig azért, mert a pótcselekvés pótcselekvéseként funkcionálnak. Nézzük, melyek ezek!

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Címlapról ajánljuk

További cikkek