Döbbenetes mennyi ételt kapnak az emberek ebben a magyar kórházban

Elképesztő fotót készítettek a Szent Imre kórház szülészetén. A napi menü mennyisége egészen kiábrándító. Megmutatjuk!

Szerencsére láttunk már pozitív példát arra, hogy készülhetnek tartalmas ételekis a kórházakban. Sajnos ezúttal ismét a magyar egészségügy szomorú helyzetére irányította a figyelmet az a férfi, aki lefotózta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház szülészetén felszolgált elkeserítő vacsorát, amit a felesége kapott.

A képet a Magyar Hangegyik olvasója küldte be (a képet itt tudjátok megnézni), amin a nőenyhe kifejezéssel is szegényesnek mondható vacsorája látható, vagyis 9 db háztartási keksz némi reszelt sajt kíséretében.A jóllakástól igencsak messze álló mennyiség megdöbbentette őket. Már a harmadik gyermeküket várták, így a korábbi tapasztalataik miattfelkészültek rá, hogy nem terülj, terülj asztalkám várja majd a feleségét a kórházban, de ez a mostani eset még őt is kiborította.

Sajnos többen megtapasztalták már életükben, ha kórházi kezelésre szorulnak, az ott felszolgált menü mellé szükség lehet egy kiskiegészítésre a finom hazai kosztból, amennyibennem szeretnénk éhesek maradni. Sokan azonban ezt nem engedhetik meg maguknak, így viszont könnyen elképzelhető, hogy egyes anyukák nem jutnak mindig elegendő ételhez.

A reggeli sem mentette meg a helyzetet, ami mindösszesen egy kefirből és egy kis száradt kalácsból állt, pedig a kórházi rendelet szerint változatos, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendet kellene biztosítani a betegek számára, ám ezt úgy tűnik, el is felejthetjük egyes osztályokon. A főétel sem kecsegtetett az anyuka számára semmi jóval, ebédre csak porleves és burgonyapüré jutott.

Frissítés: A cikk megjelenése után a kórház reagált. Válaszukban kifejtik, hogy csak a császármetszés után kerül sor diétára, ezért volt kevés a mennyiség, amit kapott a kismama - írja a Magyar Hang.

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: iStock

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek