Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége

De hogy bírja erővel? És hogy nem üt rá a másik kezére az óriás fakalapáccsal? Ilyen kérdéseink voltak, mikor megnéztük ezt a videót - így készül a japánok ragacsos mochija!

Ismeritek a japánok kedvenc, világhírű ragacsos-nyúlós édességét? Egyfajta ragacsos rizsből készül, (ez a mochigome), amit mindössze KÉT PERCIG ütnek-vernek, ez a folyamat a mochitsuki, aminek lényege az erő és a gyorsaság. Két emberes az ügy: az egyik üti egy fa kalapáccsal, a másik forgatja a tésztát. A mester neve egyébként Nakatini, aki elmondja, hogy egy MÁSODPERC alatt akár 3-at is oda tud vágni, de ehhez már óriási gyakorlat kell - az emberek pedig nap mint nap eljönnek hozzá, Nara városába, hogy tátott szájjal kövessék végig a "csatát", ahogy ő hívja. A kiáltások egyébként nem véletlenek: ezzel adják meg a ritmust, és innen tudja az egyik, mikor üthet a másik. Fő a bizalom.

DÖBBENET - nézzétek meg, hogy készül, érdemes!

A mester saját bevallása szerint semmit sem szeret jobban, mint nézni az elégedett mochievő arcokat.

Tudtad?

- a mochi nem veszélytelen! Sokan - főleg az idősebbek - megfulladnak a rágós, ragacsos, nehezen lenyelhető édességtől. Erről már mi is írtunk.

- a mochi az úgynevezett YOMOGI nevű növénytől kapja a zöld színét.

/cikk és kép via finedininglovers/

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...