Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége

De hogy bírja erővel? És hogy nem üt rá a másik kezére az óriás fakalapáccsal? Ilyen kérdéseink voltak, mikor megnéztük ezt a videót - így készül a japánok ragacsos mochija!

Ismeritek a japánok kedvenc, világhírű ragacsos-nyúlós édességét? Egyfajta ragacsos rizsből készül, (ez a mochigome), amit mindössze KÉT PERCIG ütnek-vernek, ez a folyamat a mochitsuki, aminek lényege az erő és a gyorsaság. Két emberes az ügy: az egyik üti egy fa kalapáccsal, a másik forgatja a tésztát. A mester neve egyébként Nakatini, aki elmondja, hogy egy MÁSODPERC alatt akár 3-at is oda tud vágni, de ehhez már óriási gyakorlat kell - az emberek pedig nap mint nap eljönnek hozzá, Nara városába, hogy tátott szájjal kövessék végig a "csatát", ahogy ő hívja. A kiáltások egyébként nem véletlenek: ezzel adják meg a ritmust, és innen tudja az egyik, mikor üthet a másik. Fő a bizalom.

DÖBBENET - nézzétek meg, hogy készül, érdemes!

A mester saját bevallása szerint semmit sem szeret jobban, mint nézni az elégedett mochievő arcokat.

Tudtad?

- a mochi nem veszélytelen! Sokan - főleg az idősebbek - megfulladnak a rágós, ragacsos, nehezen lenyelhető édességtől. Erről már mi is írtunk.

- a mochi az úgynevezett YOMOGI nevű növénytől kapja a zöld színét.

/cikk és kép via finedininglovers/

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek