Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége

De hogy bírja erővel? És hogy nem üt rá a másik kezére az óriás fakalapáccsal? Ilyen kérdéseink voltak, mikor megnéztük ezt a videót - így készül a japánok ragacsos mochija!

Ismeritek a japánok kedvenc, világhírű ragacsos-nyúlós édességét? Egyfajta ragacsos rizsből készül, (ez a mochigome), amit mindössze KÉT PERCIG ütnek-vernek, ez a folyamat a mochitsuki, aminek lényege az erő és a gyorsaság. Két emberes az ügy: az egyik üti egy fa kalapáccsal, a másik forgatja a tésztát. A mester neve egyébként Nakatini, aki elmondja, hogy egy MÁSODPERC alatt akár 3-at is oda tud vágni, de ehhez már óriási gyakorlat kell - az emberek pedig nap mint nap eljönnek hozzá, Nara városába, hogy tátott szájjal kövessék végig a "csatát", ahogy ő hívja. A kiáltások egyébként nem véletlenek: ezzel adják meg a ritmust, és innen tudja az egyik, mikor üthet a másik. Fő a bizalom.

DÖBBENET - nézzétek meg, hogy készül, érdemes!

A mester saját bevallása szerint semmit sem szeret jobban, mint nézni az elégedett mochievő arcokat.

Tudtad?

- a mochi nem veszélytelen! Sokan - főleg az idősebbek - megfulladnak a rágós, ragacsos, nehezen lenyelhető édességtől. Erről már mi is írtunk.

- a mochi az úgynevezett YOMOGI nevű növénytől kapja a zöld színét.

/cikk és kép via finedininglovers/

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!