Dizájn a konyhában!

Szép és célszerűen kialakított konyhában az elkészült ételek is finomabbak lesznek. Jöjjön egy-két trükk, hogyan tedd kellemessé a konyhai létet.

A Konyhafőnök műsorának versenyzői modern és egyben használható munkafelületen dolgozhatnak. Az adás belsőépítészeinek sikerült megtalálniuk a kellemes egyensúlyt a két alapvetés között: a külsőségek nem mentek az alkalmasság rovására.

Aki szeret főzni, igen sok időt tölt el a konyhában, így nem mindegy, ezt milyen környezetben teszi. Anyagi lehetőségeihez mérten megpróbálja a legtöbbet kihozni a rendelkezésére álló helységből, és tudja, ez a befektetés biztosan megtérül neki. Nézzük, melyek az ideális konyha sarokpontjai!

Konyhapult – itt dolgozunk a legtöbbet

Emeljük lábakra, legyen olyan magas, hogy ne kelljen folyamatosan hajolgatnunk az ételek előkészítése, főzése során. Így a takarítás is egyszerűbb lesz majd. A maximális teret használjuk ki, hogy minél hosszabb felület álljon a rendelkezésünkre az ételek elkészítése folyamán. A munkapult pedig készüljön vastag, tömör fából, ezen akár tésztát is gyúrhatunk majd!

Konyhai gépek, berendezések

A pultba süllyeszthető sütő, főzőlap és mosogatógép is a könnyebb takarítást szolgálja, nem pottyanhat le a pult és a gép közé semmi, egy mozdulattal letörölhető a kilöttyent folyadék. Ugyanakkor egy-két lépésen alatt minden a kezünk ügyében lesz.

Mosogató

Ugyanúgy a süllyeszthető változat a legjobb. Ha mosogatógéppel rendelkezünk, akkor egytálcás, csöpögtetős is elegendő, így biztosan nem várjuk meg, ameddig felhalmozódik a mosatlan. Rövid öblítés után rögtön a gépbe kerülhetnek az edények. Aki sok zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt, fejelje meg egy plusz zöldségmosótálcás mosogatóval az egészet.

Világítás

Sötétben nem lehet dolgozni, a tökéletes szeleteléshez, filézéshez elengedhetetlen a fény. Aki szerencsés, konyhájában természetes fényben dolgozhat, az esti órákban viszont neki is szüksége lesz az irányított fényforrásokra, ha nem szeretné a szemét rongálni vagy az ujját megvágni. Dizájnos, minden munkaterületre kiterjedő egyedi világítással öröm lesz a főzés!

Öltöztesd fel a konyhádat jó áron! Konyhabútorok a Jófogáson!

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!