Dizájn a konyhában!

Szép és célszerűen kialakított konyhában az elkészült ételek is finomabbak lesznek. Jöjjön egy-két trükk, hogyan tedd kellemessé a konyhai létet.

A Konyhafőnök műsorának versenyzői modern és egyben használható munkafelületen dolgozhatnak. Az adás belsőépítészeinek sikerült megtalálniuk a kellemes egyensúlyt a két alapvetés között: a külsőségek nem mentek az alkalmasság rovására.

Aki szeret főzni, igen sok időt tölt el a konyhában, így nem mindegy, ezt milyen környezetben teszi. Anyagi lehetőségeihez mérten megpróbálja a legtöbbet kihozni a rendelkezésére álló helységből, és tudja, ez a befektetés biztosan megtérül neki. Nézzük, melyek az ideális konyha sarokpontjai!

Konyhapult – itt dolgozunk a legtöbbet

Emeljük lábakra, legyen olyan magas, hogy ne kelljen folyamatosan hajolgatnunk az ételek előkészítése, főzése során. Így a takarítás is egyszerűbb lesz majd. A maximális teret használjuk ki, hogy minél hosszabb felület álljon a rendelkezésünkre az ételek elkészítése folyamán. A munkapult pedig készüljön vastag, tömör fából, ezen akár tésztát is gyúrhatunk majd!

Konyhai gépek, berendezések

A pultba süllyeszthető sütő, főzőlap és mosogatógép is a könnyebb takarítást szolgálja, nem pottyanhat le a pult és a gép közé semmi, egy mozdulattal letörölhető a kilöttyent folyadék. Ugyanakkor egy-két lépésen alatt minden a kezünk ügyében lesz.

Mosogató

Ugyanúgy a süllyeszthető változat a legjobb. Ha mosogatógéppel rendelkezünk, akkor egytálcás, csöpögtetős is elegendő, így biztosan nem várjuk meg, ameddig felhalmozódik a mosatlan. Rövid öblítés után rögtön a gépbe kerülhetnek az edények. Aki sok zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt, fejelje meg egy plusz zöldségmosótálcás mosogatóval az egészet.

Világítás

Sötétben nem lehet dolgozni, a tökéletes szeleteléshez, filézéshez elengedhetetlen a fény. Aki szerencsés, konyhájában természetes fényben dolgozhat, az esti órákban viszont neki is szüksége lesz az irányított fényforrásokra, ha nem szeretné a szemét rongálni vagy az ujját megvágni. Dizájnos, minden munkaterületre kiterjedő egyedi világítással öröm lesz a főzés!

Öltöztesd fel a konyhádat jó áron! Konyhabútorok a Jófogáson!

Címlapról ajánljuk

További cikkek