dexterke tányért főz

Az ünnepekre való tekintettel kiterjesztem konyha tevékenységemet: nagyon megtetszett a cukorkákból olvasztott kis tál a címlapon, gondoltam kipróbálom. 

Ha nem sikerül, maximum feltöltöm egy Saw it on Pinterest - nailed it-blogra (ismeritek? iszonyú viccesek).

Nézd meg, hogy dexterke honnan merített ihletet!

Karácsonyi tálka olvasztott cukorkából

A beszerzés azonban majdnem keresztbe vágta a projektet, az istennek se találtam sehol ilyen cukorkát. Végül kénytelen voltam 8 kerületet átutazni, hogy megnézzem a cikkben ajánlott Müllerben, és bingó! Illetve csak majdnem, mert a karácsonyi hangulat kicsit hiányzik, ahogy a képen is látszik, de majd augusztusban ebbe köpjük a dinnyemagot.A gyerekek most valahogy lelkesebben segítettek, mint a sütőtöklevesnél, ennek persze meg is volt az ára. De tíz cukor elfogyasztása után szépen összerendeztük, a sütőt bemelegítettük, és mehet.

Közben elkezdtem írni a cikket, és esküszöm még csak az első bekezdésig jutottam, amikor odanéztem, és a sütőben kitört az Armageddon! A cukorka-pizza félig kormosan, félig füstölve rotyogott a levében , és már csak pár szín emlékeztetett egyáltalán arra, mi volt ő két perccel azelőtt. Ez nem lehet igaz! Oké, hogy benne volt a cikkben, hogy ne hagyd, hogy bugyborékoljon, de nem hagytam! Hol volt ez nyolc perc? Még kettő sem! Átállították volna az órát közben? Vagy a sütés-főzés extázisától bekerültem a tér-idő-kontinuumba? Ez nem ér!!!

Gyorsan kirántottam a szörnyszülöttet, hogy nehogy belepetézzen a sütőbe és új kis szörnyeket hozzon a világra. A remény hal meg utoljára, úgyhogy kicsit hűlni hagytam az ajánlás szerint, majd elővettem és ráborítottam a kistányért… amiről aztán soha többet nem tudtam lekaparni! Úgy odaragadt a massza, mintha járólapot fektettem volna csemperagasztóval. Még lefotózni is alig bírtam a nevetéstől. De végül is van egy tányérom. Kicsit sárgább, kicsit cukrosabb, de az enyém.

Hozzászólások (4)

Artemisz

Hát fene a rossz májamat, de nagyon irigylem azokat az id?milliomosokat, akik képesek "8 kerületet átutazni" (az esetleges üzemanyag költségr?l nem beszélve) egy vacak cukorkáért, amib?l egy tök felesleges dolgot készítenek. :)) (A félreértések elkerülése végett: csak az idejüket irigylem.)

Adarys

Nagyon megnéztem volna a végeredményt :D Egyébként nagyon jól szórakoztam olvasás közben :D

Taju

Hangosan röhögtem végig a cikket...

kiskukta65

Köszönöm a beszámolót, rég nevettem már ennyit!

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.