Kiderült, mennyivel drágulnak idén a csokinyulak és -tojások

A szakértők szerint több tényező is befolyásolja a csokoládé árának jelentős emelkedését.

A legfrissebb adatok alapján úgy tűnik, hogy idén a csokinyulak és -tojások ára jelentősen megugrik egy adóemelés miatt – számolt be a szomorú hírről az nlc.hu.  

Drágulnak a húsvéti kedvencek

Mint kiderült, a gyártók 15-20 százalékkal többet kérnek a húsvéti édességekért, részben a magasabb chipsadóra hivatkozva.

De a vásárlók még ennél is jelentősebb drágulásra számíthatnak, ugyanis a boltosok a megnövelt kiskereskedelmi adót és az árstop miatti veszteségeiket is megpróbálhatják áthárítani a fogyasztókra.

Azért még nem kell teljesen elkeseredni, mert a kormány tavaly gyors és kemény fellépést ígért azon eladókkal szemben, akik a fogyasztókra próbálják meg áthárítani a különadókat.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!

Napi 4000 lépést kiválthatunk idős korban a helyes étrenddel

Biztosan hallottuk már, hogy naponta legalább 10 000 lépést kell tennünk a kiegyensúlyozott, egészséges, aktív mindennapokért, ám ezt nem mindig egyszerű elérni – különösen idősebb korban. Most azonban rámutattak arra, hogy egy másik módszerrel kiválthatjuk a testmozgás egy részét.