Csirke és zöldség egy zsákban

Ha már van egy sütőzacskó a MAGGI Omlós csirke alap tasakjában, akkor miért ne tehetnénk bele a hús mellé a köretet is? Spóroljuk meg a mosogatási időt! (x)

Ugyan egy kiló csirkecomb is elfér a MAGGI Omlós fűszeres, fokhagymás csirkesült alap tasakjában található sütőzacskóban, de ki az, aki ekkora mennyiséget süt minden alkalommal? Hét közben, amikor a férjek az irodában, a gyerekek az iskolában vagy az óvodában ebédelnek, kevesebb husi is elég. Inkább spóroljuk meg a mosogatással eltöltött perceket, és játsszunk még egy társasjátékot a családdal!

Amint kibontjuk a termék tasakjának felső részét, ott rejlik benne az icipicire összehajtogatott sütőzacskó. Első ránézésre nem is gondolnánk mekkora, de ha kibontjuk és széthúzzuk a zacskó száját, akkor tátva marad a szánk. Simán bele tudunk pakolni egy kiló csirkecombot, és még elfér mellette egy csomó zöldség is. Persze mindenki annyit süt benne, amennyire szüksége van. Ha egy négyfős családról beszélünk, akkor elegendő – kisebb csirkecombok esetén – nyolc darab, ami nem több, mint hatvan deka. Így elég nagy hely szabadul fel, ne hagyjuk hát üresen! Ez a gondolat vezérelt bennünket, amikor a hús mellé tisztított, nagyobb darabokra vágott sárga- és fehérrépát, póréhagymát, gombát tettünk a zacskóba.

A fokhagymás fűszerekkel együtt óvatosan, de alaposan összeráztuk az alapanyagokat, hogy jól átjárják őket. Egy csepp olajat sem használtunk, viszont arra ügyeltünk, hogy a zacskót sütés előtt több helyen is finoman kilyukasszuk. Így könnyedén eltávozhatott a felgyülemlett gőzmennyiség. A tepsit, amelybe a finomságokkal teli sütőzacskót tettük, a sütő alsóbb rácsára helyeztük, hogyha mégis felpúposodna a zsák, akkor ne érintkezzen semmivel, és ne égjen meg.

Nagyon jól dolgoztunk, mert végeredményképpen valóban omlós csirkecombokat és fűszeres, roppanós, sült zöldségeket kaptunk. Egyébként érdemes a MAGGI Omlós fokhagymás, fűszeres csirkealapot más csirkerészekkel is kipróbálni, például csirkeszárnnyal vagy bőrös mellehúsával.

Nincs mindenkinek otthon grillezője, terasza vagy kertje, ez a sütőzacskóban való sütés pedig leginkább a nyári grillszezonra, a grillezett zöldségekre és húsokra emlékeztet minket. (x)

További szaftos fortélyokért látogass a MAGGI Okoskonyha oldalára

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?