Csirke és zöldség egy zsákban

Ha már van egy sütőzacskó a MAGGI Omlós csirke alap tasakjában, akkor miért ne tehetnénk bele a hús mellé a köretet is? Spóroljuk meg a mosogatási időt! (x)

Ugyan egy kiló csirkecomb is elfér a MAGGI Omlós fűszeres, fokhagymás csirkesült alap tasakjában található sütőzacskóban, de ki az, aki ekkora mennyiséget süt minden alkalommal? Hét közben, amikor a férjek az irodában, a gyerekek az iskolában vagy az óvodában ebédelnek, kevesebb husi is elég. Inkább spóroljuk meg a mosogatással eltöltött perceket, és játsszunk még egy társasjátékot a családdal!

Amint kibontjuk a termék tasakjának felső részét, ott rejlik benne az icipicire összehajtogatott sütőzacskó. Első ránézésre nem is gondolnánk mekkora, de ha kibontjuk és széthúzzuk a zacskó száját, akkor tátva marad a szánk. Simán bele tudunk pakolni egy kiló csirkecombot, és még elfér mellette egy csomó zöldség is. Persze mindenki annyit süt benne, amennyire szüksége van. Ha egy négyfős családról beszélünk, akkor elegendő – kisebb csirkecombok esetén – nyolc darab, ami nem több, mint hatvan deka. Így elég nagy hely szabadul fel, ne hagyjuk hát üresen! Ez a gondolat vezérelt bennünket, amikor a hús mellé tisztított, nagyobb darabokra vágott sárga- és fehérrépát, póréhagymát, gombát tettünk a zacskóba.

A fokhagymás fűszerekkel együtt óvatosan, de alaposan összeráztuk az alapanyagokat, hogy jól átjárják őket. Egy csepp olajat sem használtunk, viszont arra ügyeltünk, hogy a zacskót sütés előtt több helyen is finoman kilyukasszuk. Így könnyedén eltávozhatott a felgyülemlett gőzmennyiség. A tepsit, amelybe a finomságokkal teli sütőzacskót tettük, a sütő alsóbb rácsára helyeztük, hogyha mégis felpúposodna a zsák, akkor ne érintkezzen semmivel, és ne égjen meg.

Nagyon jól dolgoztunk, mert végeredményképpen valóban omlós csirkecombokat és fűszeres, roppanós, sült zöldségeket kaptunk. Egyébként érdemes a MAGGI Omlós fokhagymás, fűszeres csirkealapot más csirkerészekkel is kipróbálni, például csirkeszárnnyal vagy bőrös mellehúsával.

Nincs mindenkinek otthon grillezője, terasza vagy kertje, ez a sütőzacskóban való sütés pedig leginkább a nyári grillszezonra, a grillezett zöldségekre és húsokra emlékeztet minket. (x)

További szaftos fortélyokért látogass a MAGGI Okoskonyha oldalára

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!