Egy csipetnyi Kuba: különleges ország, különleges nemzeti ételekkel

A kubai konyhát számos nemzet szokása befolyásolta, de a legnagyobb hatást a spanyol és az amerikai ízek gyakoroltak rá. Repüljünk pár percre Kubába!   

Ropa vieja

A marhapörkölthöz hasonlító étel marhaszegyből készül. A húst egyben főzik puhára, úgy, hogy alaplével felöntik, és sárgarépával együtt párolják nagyjából két órán keresztül. Ezt követően széttépkedik a húst kisebb darabokra, ropogósra sütik, és vöröshagymával, csilivel tálalják.

Picadillo

Akár a kubaiak rizses húsának is nevezhetnénk. A darált marhahúst kolbásszal és kockára vágott vöröshagymával pirítják, majd hozzáadnak paradicsomot, egy kevés bort, gazdagon fűszerezik, mazsolával bolondítják. Külön főzik meg a hosszú szemű rizst, arra halmozzák az elkészült ragut.
Congrí
Fehér rizsből, fekete babból, főtt fokhagymából és egyéb fűszerekből álló egytálétel.

Ajiaco

Ez a ragu mindent magában foglal: burgonya, sütőtök, útifű, kukorica, hús, paradicsompüré, fűszerek, sörök, citromlé és még sok más összetevőt tartalmazó, laktató étel.

Arroz con pollo

Gyakorlatilag minden kubai háztartás alapkelléke a rizs és a csirke. Ez a csirkés egytálétel nagyon hasonlít a spanyol paellához. Sokféle változata létezik, de az étel elmaradhatatlan összetevője a csirke és a rizs. Sört, borsót és paprikát is csapnak hozzá.

Yuca

A yuca nagyon hasonlít a burgonyához, és a kubai konyha egyik alapja. Kubában a yukát túlfőzik, általában nyakon öntik valamilyen szósszal és úgy tálalják.

via matadornetwork

Címlapról ajánljuk

További cikkek