Veszélyben a magyarok két kedvenc élelmiszere – A környezeti hatások mindent felülírhatnak

De könnyen előfordulhat, hogy nemcsak a burgonyától kell majd elbúcsúznunk a klímaváltozás miatt.

Tizenegy magyar tudós ült össze, hogy tisztázza, milyen lépéseket kell tennünk azért, hogy megmentsük a civilizációnkat, és élhető jövőt teremtsünk az emberiségnek. A klímatudomány 10 üzenete egy élhető jövőért című nyilatkozatban foglalták össze, mellyel az volt a céljuk, hogy a nyilvánosság egyenes és világos üzeneteket kapjon a tudomány képviselői részéről a környezeti problémákkal és a lehetséges megoldásokkal kapcsolatban.

Eltűnhet hazánkból a burgonya, viszont megjelenhetnek a pusztító tornádók

Mi várható Magyarországon?

A kutatók mind egyetértenek abban, hogy muszáj szembenéznünk a problémával. A klímaváltozás hatására hazánkban például egyre több az aszályos időszak, ami rettenetesen rossz hatással van a mezőgazdaságra, ráadásul sok káros rovar terjedését is elősegíti. Emiatt fel kell készülnünk arra, hogy bizonyos élelmiszerek eltűnnek majd a boltok polcairól.

Nálunk emiatt a kukoricának vége, a burgonyának vége

– mondta a szakértő.

Azonban ez csak a kezdet, ugyanis nemcsak élelmiszerektől kell majd elbúcsúznunk, hanem egyéb súlyos következményekkel is szembe kell néznünk, például tornádókkal.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...