Bradley Cooper újra séfet alakít!

Újabb nagyköltségvetésű mozi a láthatáron, ami nagy eséllyel elvarázsolja majd a kulináris élvezetek és a hollywoodi sztárparádék rajongóit.

Az élet ízei tavalyi meglepetéssikerét követően októberre várható az eredetileg Adam Jones címen tervezett, majd Burnt-re átnevezett újabb főzős mozi, melyben az ügyeletes hollywoodi sármőr, Bradley Cooper játssza Adam Jonest, a séfet, aki zűrös magánéletével (folyamatos kábítószerezésével és díváskodó viselkedésével) tönkreteszi karrierjét. A film sztorija szerint azonban Jones összeszedi magát, visszatér Londonba, ahol elhatározza, hogy újra a csúcsra járatja séfkarrierjét, és megpróbál összerántani egy ütős csapatot a világ legjobb éttermének megnyitásához. A terv három Michelin-csillag bezsebelése...

Cooper mellett feltűnik többek között Sienna Miller (Factory Girl, A szerelem határai), Emma Thompson (Értelem és érzelem), Omar Sy (Életrevalók), Daniel Brühl (Hajsza a győzelemért), Jamie Dornan (A szürke ötven árnyalata) és Uma Thurman (Kill Bill) is majd a vásznon, így szinte borítékolható, hogy az október 23-án a mozikba kerülő film ha másban nem is, az egy jelenetre jutó híres színészek számában mindenképpen emlékezetesnek bizonyul majd.

A film címének elnevezése körül akadt egy kis bonyodalom is: a Sony Pictures felszólította a John Wells rendezte film alkotóit, hogy az eredetileg a Chef (A szakács) címre keresztelt filmet nevezzék át, mivel tavaly ugyanezen néven mutatták be Jon Favreau amerikai vígjátékat, A séfet. Így lett a Cooper főszereplésével leforgatott filmből Adam Jones, majd egy újabb csavarral (véglegesen) Burnt (azaz kiégett, odaégett) - ezzel a címmel érkezik idén ősszel a mozikba.

Bradley Coopernek egyébként nem ez az első munkája, amiben egy lecsúszott szakácsot alakít: 2005-ben az amerikai Kitchen Confidential sorozatban már eljátszotta Jack Bourdaint, a sikeres szakácsot, aki a kokain/nők vonalán való lecsúszása után szintén egy étterem vezetésére kapott felkérést, ahol 48 óra alatt kellett egy profi csapatot felvennie maga mellé.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!