KÉPEKEN a magyar Bocuse-csapat nyertes ételalkotásai

Véget ért a Bocuse d’Or lyoni világdöntője, Dalnoki Bence, Széll Tamás és Nyikos Patrik fantasztikus csapatmunkával elfoglalhatta a dobogó harmadik fokát. A második helyen Norvégia végzett, első pedig Dánia lett.

A magyar csapat az európai második helyezéssel vágott neki a lyoni világdöntőnek, ahova a világ 24 országából érkeztek csapatok. Ahogyan minden alkalommal, úgy most is rendkívüli tempót diktáltak a skandináv országok, és a mezőnybe visszatért a 2017-es győztes USA is.

A magyar csapat élén Dalnoki Bence állt, a két Michelin-csillagos Stand sous chefje, commis-ként Nyikos Patrik segítette a munkáját, a coach pedig Széll Tamás, a legnagyobb Bocuse d’Or múlttal rendelkező séf volt. A csapatot a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán képviselte a kóstolózsűriben.

Hatalmas boldogság, nem is találom a szavakat. Nagyon szerettünk volna a dobogóra kerülni, rengeteget dolgoztunk érte, hihetetlen öröm, hogy a bronz szobrot tarthatjuk a kezünkben, biztosan eltart egy ideig, hogy hozzászokjunk

– nyilatkozta Dalnoki Bence, a győztes csapat séfje.

Fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia/Fekete Antonio

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

4 alap keleti fűszerkeverék, amit otthonra szerezz be

A különböző fűszerkeverékek teljesen új karaktereket adhatnak a megszokott ízeknek is, érdemes időről időre feldobni kicsit a megszokott otthoni repertoárt. A közel-keleti konyhákban is számos olyan fűszerpárosítás és keverék létezik, amelyeket bátran használhatunk zöldséges és húsételekhez és nem is nehéz beszerezni őket.

Szekeres Dóra

További cikkek