Elhunyt Béres Gyula, a Nagyi kovászos kenyere csoport lelke

Akik szeretnek kovásszal sütni, és megosztani péktudásukat az internet kíváncsi szemeivel, könnyen találkozhattak Béres Gyulával, a Nagyi kovászos kenyere Facebook-csoport alapítójával, aki a mai napon elhunyt.

A Nagyi kovászos kenyere csoport egy zártkörű társaság a Facebook-on, akik jelenleg több mint 35 000 főt számlálnak. Tagjai között megtalálhatóak a világ legkülönbözőbb pontjain élő magyarok, akik imádnak kovásszal sütni, és néhanapján akár személyesen is találkoznak. 

A csoportot 2014. június 20-án alapította a nyíregyházi Béres Gyula. Szomorú, 2022. október 13-i halálhíréről a Péklány is megemlékezett:

Béres Gyula a nagymamája kenyérsütéseire visszaemlékezve határozott úgy, a továbbiakban már maga is adalékanyagoktól mentes kovászos kenyeret szeretne fogyasztani.

„Ma reneszánszát éli a kovászos kenyér! Nem csoda, hiszen minden fermentált étel az emberi emésztés szempontjából nagyon egészséges. De a cukorbetegség megszüntetésére is lehetőséget nyújt. A kovász mikrovilága egyszerűen lenyűgöző. Ezért is szerettem volna megmutatni az embereknek a benne rejlő lehetőségeket.... a csoport irányítása felelősséggel jár, ráadásul roppant időigényes is” – nyilatkozta a csoport egyik közös eseményén.

Nyugodjon békében!

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...