A jövő zenéje kíséri idén a Bánkitón az élhetőbb holnapról szóló beszélgetést

Idén is Bánkra, a tó köré gyűlik az egyik legszínesebb fesztiváltársaság, hogy az úttörő zenei felhozatal mellett meghalgassa azt is, hogy mi a helyzet jelenleg a világban. Egészen pontosan, hogy merre tart a fenntarthatóság, és hogyan illünk bele ebbe az egészbe mi, emberek.

A Bánkitó Fesztivál ebben az évben is a csendes vízpartra invitálja az érdeklődőket, hogy 4 napon keresztül feltöltődhessenek, mind zeneileg, mind szellemileg. A már megszokott módon, 2022-ben is egy konkrét tematika köré épül fel a Bánkitó társadalmi és civil programrésze: ez idén Magyarország és a világ jövője, a fenntarthatóság, ember és természet viszonya, valamint az agrárium bizonyos kérdései mentén alakul majd. A beszélgetéseket természetesen mindig fantasztikus zenei felhozatal követi majd, nézzük, mit ad a tó 2022-ben!

A jövő zenéje kíséri idén a Bánkitón az élhetőbb holnapról szóló beszélgetést

Zenében mindig előre

Természetesen a nagyobb hazai előadókkal is találkozhatunk majd a fesztiválon: ott lesz nevesen a Carson Coma, az Elefánt, vagy a Csaknekedkislány, de érkezik Krúbi, a Platon Karataev, a Bohemian Betyars és Ricsárdgír is.

Nemzetközi vonalon pedig abszolút a sokszínűség lesz a jelige: a világ különböző országaiból jönnek a tópartra a zenészek, ezzel igazán színvonalas programot adva a fesztivál zenei részének.

A Borona színpadon kifejezetten olyan nevek jelennek majd meg, amelyekről még viszonylag kevesen hallottak, a fesztivál szervezői szerint „azt a zenét hallgathatjuk majd idén, amit mindenki más jövőre fog hallgatni”.

Fontos társadalmi párbeszédek

Nem telhet el Bánkitó anélkül, hogy teret kapnának a jelen legfontosabb társadalmi kérdései, problémái, illetve ezek közösségi megtárgyalása. Az idei tematikában szerepel többek között országunk és a világ jövője, a fenntarthatóság, illetve a modern mezőgazdaság konkrét kérdései.

Sokszínű program vár a látogatókra

Mi fán terem a mikrogazdálkodás és mifajta a neo-paraszt? Mi marad a vidéki romantikából, ha nem csak a gondolatainknak kell mélyenszántónak lenni? Tényleg kell-e a két SUV a falura költözéshez, vagy jobb a füstös városban maradni tujákat öntözni az erkélyen és kovászt érlelni a hűtőben?

Ezek mind csak ízelítő kérdések, amelyeket a fesztivál szervezői tesznek fel nekünk. A beszélgetés tehát mindenképpen nagyon érdekes és meghallgatásra érdemes lesz.

Színház, művészet

Minden, ami kortárs színház és képzőművészet, abból bőven jut a Bánkitóra idén is. „Egy hatalmas kiállítás ez, 80 ezer négyzetméteren” – olvashatjuk a fesztivál honlapján. Persze nem szokványos kiállításra kell számítani, sokkal inkább egy nyitott, kreatív és meghökkentő jelenlét. Idén mindez török hangsúllyal érvényesül, török művészek és előadók jelenlétével.

Fesztivál mindenkinek

A fesztivál napközben folyó történései nemcsak fiataloknak, hanem gyerekeseknek és családoknak is ugyanúgy érdekesek lehetnek. Lesznek társasjátékok, kulturális- és sportprogramok, workshopok és ismeretterjesztő előadások egész héten.

Bővebb információ a programról, jegyekről és a helyszínről megtalálható a fesztivál honlapján!

Képek és címlapkép: Bánkitó Fesztivál Facebook-oldal

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek