Emiatt húzhatja le a rolót sok balatoni büfés még a szezon előtt

Nagy bajba kerülhetnek azok a balatoni büfék, akik nem tesznek eleget az új rendelet által előírtaknak.

„A szálláshelyek után most a vendéglátósok kötelező NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ) adatszolgáltatására kerül sor, a határidő 2023. július elseje. Ez nagyjából 38 ezer vendéglátóipari egységet érint. Azok a szolgáltatók, akik a működési feltételnek nem tudnak eleget tenni, nagy bajba kerülhetnek" – számolt be a hírről a Pénzcentrum oldala.

Emiatt húzhatja le a rolót sok balatoni büfés még a szezon előtt

A balatoni vendéglátóhelyek felét érinti a probléma

A nagyobb éttermek már rendelkeznek az említett éttermi szoftverrel, így ő nekik nem kell aggódniuk.

A balatoni vendéglátóhelyek több mint fele azonban még nincs felkészülve az átállásra, vagyis ők nem rendelkeznek NTAK-kompatibilis megoldással.

Ez azért komoly probléma, ugyanis ha ezek az éttermek, kávézók, büfék az utolsó pillanatra hagyják a szoftver beszerzését, akkor a gyártónak nem lesz elegendő kapacitása teljesíteni az összes beérkező igényt. Így még az is előfordulhat, hogy nem tudnak majd határidőre adatot szolgáltatni.

Szinte az összes vendéglátóhely számára kötelező lesz július 1-től adatot szolgáltatni az NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ) számára. Sok hely az utolsó pillanatig halogatja a kötelezettséget, ettől azonban mindenkit óva intenék, a tomboló nyár közepén ugyanis a szabadságok és az esetleges eszköz- és kapacitáshiány miatt lehet, hogy ez okozza majd a vesztüket

– fogalmazott dr. Kovács t. Lóránt, a Gastro.hu alapítója.

A magyar piacon jelenleg tíz szoftvergyártó cég fedi le a piac közel kilencven százalékát, így a közkedvelt megoldásoknál nagy leterheltségre kell számítani. Ezért,– ahogy a Gastro.hu alapítója is tanácsolja – érdemes előre gondolkodni, és már most partnert választani.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...