Azért éri meg bablevest készíteni ebédre, mert olcsó alapanyagokból kihozhatunk egy szerény, mégis laktató fogást, amit ráadásul még a finnyásabbak is szívesen elfogyasztanak majd. Receptvariációkból is van jó pár: készíthetünk hagyományos, olaszos, de akár Jókai bablevest is.
-
1.
Egyszerű bableves
Az örök és megmásíthatatlan receptúra, ami mindig tökéletes bablevest szül. Tejföl legyen elég otthon!
-
2.
Jókai-bableves Gundel alapján
A nagy nevű író is megnyalná mind a tíz ujját egy ilyen gazdagra főzött, szinte dekadens leves után.
-
3.
Pasta e fagioli, az olaszok bablevese
Itáliában is honos a műfaj, az olaszok (természetesen) tésztával küldik meg rendesen a maguk bablevesét.
Még több bableves itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!