Azta-Pasta: ezek színesek!

Hosszú, széles, masni, metélt, rakott, töltött – és még számtalan tésztafajtáról írtunk már. Most következzenek színes társaik!

Spenótos-mascarponés fettuccine

Korábban már írtunk arról, hogy a tészták minden fajtájának az alapanyaga nagyjából ugyanaz. Általában búzaliszt, tojás, víz vagy tej hozzáadásával készültek. Itthon! De górcső alá vettük már Kínát és a mediterrán vidékeket is.

A hétvégén én is készítettem egy mediterrán ihletésű vargányás metéltet. Ha te is szívesen utánam csinálnád, kattints a képre a receptért!

Azta-Pasta >>

Most jöjjenek azok a tészták, amelyek színezettek és/vagy ízesítettek. Vásárolhatunk már gombás, spenótos, répás és még számtalan ízű tésztát a boltokban. A legbizarrabb ezek közül talán a tintahal tintájával színezett – amit, bevallom, én képtelen lennék megenni, számomra kissé idegen egy fekete étel elfogyasztása. De talán vannak köztünk kísérletezőbb kedvűek, nekik mutatunk most egy receptet, hogy mivel érdemes az ilyen tésztát feldobni.

Azta-Pasta: töltsd meg és rétegezd! >>

Tintahaltinta

A tészta fekete színét a tintahal tintájából nyerik, ízén azonban állítólag nemigen változtat. Valójában csak dekoratív jelleggel használják, az amúgy másra nem használatos nedvét. A tésztákat színezhetjük szintetikus anyagokkal is, habár mi igyekszünk elzárkózni a mesterséges színezőktől, de ha valaki nem idegenkedik ezektől, bátran használjon ételfestéket vagy keresse ezek természetes változatait.

Azta-Pasta: miből van a tészta? >>

Zöldséges tészták

Mint már említettük, lehet ízesíteni a tésztákat spenóttal, répával, céklával, de még mentával is. Ha az üzletek polcain nem lenne túl nagy a kínálat, készítsük el otthon. Ha nincs tésztanyújtó, és vágó gépünk, célszerű gnocchit készíteni. Gyors, finom és nem túl bonyolult folyamat. Végezetül készíthetünk gombócokat is, amelyekből akár levesbetétek is válhatnak.

Olcsó, gyors és vega >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek