Azta-Pasta: ezek színesek!

Hosszú, széles, masni, metélt, rakott, töltött – és még számtalan tésztafajtáról írtunk már. Most következzenek színes társaik!

Spenótos-mascarponés fettuccine

Korábban már írtunk arról, hogy a tészták minden fajtájának az alapanyaga nagyjából ugyanaz. Általában búzaliszt, tojás, víz vagy tej hozzáadásával készültek. Itthon! De górcső alá vettük már Kínát és a mediterrán vidékeket is.

A hétvégén én is készítettem egy mediterrán ihletésű vargányás metéltet. Ha te is szívesen utánam csinálnád, kattints a képre a receptért!

Cukkinis vargányás metélt

Imádok piacra járni. Megvannak már a kedvenc árusaim is akikhez mindig visszajárok. Ilyenkor általában találomra kezdek vásárolni. Ami megtetszik azt megveszem. Most is így került a ...

Azta-Pasta >>

Most jöjjenek azok a tészták, amelyek színezettek és/vagy ízesítettek. Vásárolhatunk már gombás, spenótos, répás és még számtalan ízű tésztát a boltokban. A legbizarrabb ezek közül talán a tintahal tintájával színezett – amit, bevallom, én képtelen lennék megenni, számomra kissé idegen egy fekete étel elfogyasztása. De talán vannak köztünk kísérletezőbb kedvűek, nekik mutatunk most egy receptet, hogy mivel érdemes az ilyen tésztát feldobni.

Azta-Pasta: töltsd meg és rétegezd! >>

Tintahaltinta

A tészta fekete színét a tintahal tintájából nyerik, ízén azonban állítólag nemigen változtat. Valójában csak dekoratív jelleggel használják, az amúgy másra nem használatos nedvét. A tésztákat színezhetjük szintetikus anyagokkal is, habár mi igyekszünk elzárkózni a mesterséges színezőktől, de ha valaki nem idegenkedik ezektől, bátran használjon ételfestéket vagy keresse ezek természetes változatait.

Azta-Pasta: miből van a tészta? >>

Zöldséges tészták

Mint már említettük, lehet ízesíteni a tésztákat spenóttal, répával, céklával, de még mentával is. Ha az üzletek polcain nem lenne túl nagy a kínálat, készítsük el otthon. Ha nincs tésztanyújtó, és vágó gépünk, célszerű gnocchit készíteni. Gyors, finom és nem túl bonyolult folyamat. Végezetül készíthetünk gombócokat is, amelyekből akár levesbetétek is válhatnak.

Malfatti spenóttal

Ez egy nagyon finom és igen kiadós olasz étel, amire nemrég találtam rá :). A malfatti olyan gnocchi szerű eledel, ami ricottával készül, burgonya nincs benne. Emiatt könnyedebb az ...

Olcsó, gyors és vega >>

Céklás ricotta-gnocchi

Igazi krumplis gnocchi készítésére én képtelen vagyok, ez már többször kiderült, úgyhogy kénytelen voltam alternatívákat keresni: ez a recept egy - végre! - jól sikerült darab. ...

Mentás gnocchi

Ma bárányt szerettem volna készíteni, amihez nekem nagyon illett ez a finom gnocchi, ami magában is nagyon ízletes fogás.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Legújabb receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hortobágyi kolbászos palacsinta

A hortobágyi húsos palacsinta egy magyar ételspecialitás, amit pörkölttel szoktak tölteni, na most én kolbászos töltelékkel készítettem, ami igen ízletes lett, az egyébként is finom ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...