Ezek lettek idén a legjobb vidéki éttermek

Két balatoni hely is felkerült az Audi-Dining Guide Top 10 vidéki éttermeinek listájára.

Az Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén is megválasztotta az ország legjobb vidéki éttermeit. A Top 10-es listára két balatoni étterem is felkerült, érdemes azonban Tatára, Encsre, Turára és az Őrségbe, vagy akár Somlóvásárhelyre is ellátogatnunk a legminőségibb ételekért és szolgáltatásokért – derül ki a Sokszínű vidék cikkéből.

A legjobb vidéki éttermek listája következik (Fotó: Platán Gourmet Restaurant)

Íme a legjobb vidéki éttermek listája:

  1. Platán Gourmet Étterem – Tata
  2. 42 Restaurant&Bar – Esztergom
  3. Clarisse – Tura
  4. Anyukám Mondta – Encs
  5. Pajta – Őriszentpéter
  6. Sauska 48 – Villány
  7. Platán Bisztró – Tata
  8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
  9. Kreinbacher Birtok – Somlóvásárhely
  10. Mór24 – Balatonfüred

Egy ország gasztronómiai térképén szereplő összes éttermet nagyon nehéz összehasonlítani egymással. Ezért az Audi–Dining Guide TOP100 Étteremkalauz pontszámainak kialakításánál azt is figyelembe vesszük, hogy az adott éttermi típustól elvárható színvonalhoz képest milyen teljesítményt nyújt. A teljesítmények pontozásakor az éttermek minőségének összehasonlítása mellett azt a szempontot is értékeljük, hogy az étterem mennyire azonosítható azokkal az ígéretekkel, amelyeket magáról állít

– mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

Címlap: Platán Gourmet Restaurant/ Facebook


Olvasd el a legjobb éttermek vezetőivel készült interjúinkat:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...