Ezek lettek idén a legjobb vidéki éttermek

Két balatoni hely is felkerült az Audi-Dining Guide Top 10 vidéki éttermeinek listájára.

Az Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén is megválasztotta az ország legjobb vidéki éttermeit. A Top 10-es listára két balatoni étterem is felkerült, érdemes azonban Tatára, Encsre, Turára és az Őrségbe, vagy akár Somlóvásárhelyre is ellátogatnunk a legminőségibb ételekért és szolgáltatásokért – derül ki a Sokszínű vidék cikkéből.

A legjobb vidéki éttermek listája következik (Fotó: Platán Gourmet Restaurant)

Íme a legjobb vidéki éttermek listája:

  1. Platán Gourmet Étterem – Tata
  2. 42 Restaurant&Bar – Esztergom
  3. Clarisse – Tura
  4. Anyukám Mondta – Encs
  5. Pajta – Őriszentpéter
  6. Sauska 48 – Villány
  7. Platán Bisztró – Tata
  8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
  9. Kreinbacher Birtok – Somlóvásárhely
  10. Mór24 – Balatonfüred

Egy ország gasztronómiai térképén szereplő összes éttermet nagyon nehéz összehasonlítani egymással. Ezért az Audi–Dining Guide TOP100 Étteremkalauz pontszámainak kialakításánál azt is figyelembe vesszük, hogy az adott éttermi típustól elvárható színvonalhoz képest milyen teljesítményt nyújt. A teljesítmények pontozásakor az éttermek minőségének összehasonlítása mellett azt a szempontot is értékeljük, hogy az étterem mennyire azonosítható azokkal az ígéretekkel, amelyeket magáról állít

– mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

Címlap: Platán Gourmet Restaurant/ Facebook


Olvasd el a legjobb éttermek vezetőivel készült interjúinkat:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek