Amikor a topséfek egymásnak és a maguk szórakoztatására főznek

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála apropóján Magyarország topséfjei készítik egymásnak az ételeket - eláruljuk, ki mivel készül.

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye, hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora. A vendégek kivétel nélkül a gasztronómia jeles képviselői, akik egy kreatív, felhőtlen játékot ígérnek egymásnak, amikor a menüt összeállították.

A 2017 évi kiadvány borítója

A helyszín a Terem Budapest, az este menüjét a Hubert Catering egyik zászlóshajójának, a Babel Budapestnek séfjei alkották meg. A vacsora mellett több további topséf is készül kreatív finger-foodokkal külön erre az alkalomra.

Íme a kínálat:

Ádám Csaba (Olimpia) például ananászos véreshurka-falatokat kínál majd, Barna Ádám a Szent Andrea Wine & Gourmet Bar séfje kétféle amuse bouche-t is hoz: egy igazán különleges, körözöttel töltött „kavicsot”, és egy hurkával töltött buktát birsalmával. Langer Gábor és Veres Istvána disznósajthoz izgalmas almagélt, "tormasnow”-t valamint rizscsipszet párosított, második finger-foodjuk pedig egy hátszín lesz, amit a kávés vattacukor tesz igazán különlegessé. A székesfehérvári 67 étterem séfje, Volenter István kreációjának alapanyagai a bergamot, karfiol és zöldborsó. Az Onxy séfje, Mészáros Ádám a Magyar Evolúciós Menüjük egyik fogását hozza feketegyökérből, céklából és petrezselyemből.

A vacsora minden fogása különleges, a Babel Budapest regionális, természetközeli és nagyon egyszerű, letisztult ízvilágú konyháját mutatja be.

A Babel Budapest menüje:

Welcome Flying

  • Disznósajt, alma, torma

Előételek

  • Polip, feketgyökér, quinoa
  • Bélszín, szója, jégcsap retek
  • Füstölt sertés májkrém, savanyított uborka, lavash
  • "Zellerrizottó”, zeller-vinaigrette, angol zeller

Főételek

  • Fogas, citrom, cékla
  • Vaddisznótarja, burgonya, hagyma
  • Csicsóka, kovászolt csiperke
  • Tanyasi csirkemell, paprika, házi tészta

Desszertek

  • Rigó Jancsi
  • Mákos guba
  • Narancsos sajttorta
  • Magyar sajtválogatás

A gála figyelemre méltó borsorát a rendezvény boros partnere, a Zwack Izabella Borkereskedés biztosítja:

  • Légli Géza – Kislaki Chardonnay Matacs Dűlő
  • Dobogó Pincészet – Dobogó Tokaji Betsek Furmint
  • Légli Géza – Kislaki Rosé
  • Bolyki – Bikavér
  • Gere Attila Pincészetet – Athus Cuvée
  • Gere Attila Pincészete – Kopár Cuvée
  • Légli Géza – Kislaki Pinot Noir

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2017. február 27-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül, mely az ország legjobb streetfood-helye, díjazzák az év szakácsteljesítményét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív Konyháját, az év séfjét, és az év legígéretesebb éttermét.

Tudj meg többet a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadóról itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...