Amerika desszertkedvencei

Brownie, cupcake és sajttorta - a három top desszert exportcikk, amit szinte mindenki imád. Most megmutatjuk, hogy mi hogyan készítjük őket legszívesebben!

Keresési statisztikáinkban mindig előkelő helyen szerepelnek ezek a desszertek, így felesleges is lenne vitatni a népszerűségüket. Egyszerűek, gyorsak, jól variálhatók. Na jó, a sajttorta azért kihívások elé tudja állítani az embert, ahogy azt már Kitti is megtapasztalta. A brownie-t szerintem már senkinek nem kell bemutatni, a cupcake pedig tulajdonképpen a közkedvelt muffin egy turbózott változata. Kicsit kisebb, a tetején émelyítő cukormázzal, díszekkel, meg amivel csak akarjuk. Igazi édességmámor, ami ráadásul egy kis ékszerdoboznak is beillik. Nézzétek csak meg a Magnolia Bakery desszertjeit! Nagy álmom, hogy egyszer beszabadulok az egyik cukrászdájukba.

A brownie és a muffin egyébként ma már a sarki pékségben is az állandó kínálat része, a cheesecake pedig gyakori vendége az éttermek desszertkínálatának. Ez utóbbit készíthetjük egyszerűen, csupán hűtéssel, és New York-i módra is, sütéssel, gyümölcs szósszal nyakon öntve.

Nézzük, hogy mi hogy készítjük őket a legszívesebben!

Brownie

Diós brownie

Sok-sok csokival, egy kis dióval és jéghideg vanília fagyival az igazi. A brownie titka a krémes belsőben rejlik. Nem szabad túlsütni, nem szabad kiszárítani. Az a lényeg, hogy a belseje még egy kicsit "nyers" maradjon, hogy érezzük a csokoládé krémességét.

Cupcake

Red velvet cupcake

A red velvet (vörös bársony) őrületbe már egy ideje én is szerettem volna becsatlakozni, így pont kapóra jött az ötlet, hogy megmutassuk, hogyan készítjük Amerika kedvenceit. Lehetett volna még cifrázni, de én különösebben nem rajongok a cukordíszekért. A készítés közben szerezett nagy tanulságot azonban mindenképp meg kell, hogy osszam veletek: a természetes, adalékmentes ételszínező porból akár egy fél kilónyit is rakhatnánk a tésztába, akkor sem kapjuk meg a hőn áhított színt. Fogadok, hogy az amerikaiaknak van erre valami spéci cuccuk.

Sajttorta

Joghurtos-limeos sajttorta

Talán azt már lehet tudni rólam, hogy nem igazán kedvelem a nagyon pepecselős recepteket. Butaság, tudom, egyszer biztosan kinövöm majd, de amíg folyamatos rohanás az életem, addig nem hiszem, hogy ez változni fog. Úgyhogy a sajttortából is az egyszerű és expressz változatot szeretem, ahogy ezt bizonyára ez a recept is mutatja. Igazi tavaszi, már-már nyárindító desszert.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek